«Суха» плавка «Титану»

17.10.2008
«Суха» плавка «Титану»

Воротар «Сокола» Ігор Карпенко не поступається своєю позицією конкурентам. (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Минув лише місяць зі старту хокейного сезону в Україні, а київській команді майстрів час виходити на пік форми. Уже зараз на «Сокіл» випало серйозне навантаження — зіграти за два тижні, із 10 по 23 жовтня, аж дев’ять поєдинків! Минулого уїк–енду підопічні Олександра Сеуканда в рамках російської «вишки» провели два виснажливі двобої з ХК «Дмитров», а найближчими днями на них очікує випробування в єврокубках.

Сьогодні наш флагман стартує в Континентальному кубку. Стартове коло другого за рангом клубного турніру кияни пропускали. А в наступному раунді, в литовському місті Електренай, із п’ятниці по неділю вони виявлятимуть кращого в суперечці з місцевою «Енергією», голландським «Тілбургом» і польською «Краковією». Здобути єдину путівку до третього етапу турніру «Соколу» цілком до снаги. З огляду на це матчі першості Росії проти клинського «Титана», що відбулися у вівторок і середу в Броварах, мали статус підготовчих.

Суперник із Підмосков’я зірок із неба не хапає — впевнено «сидить» на останньому місці дивізіону «Захід». У зв’язку з цим тренерський штаб «біло–синіх» нарешті залучив до гри четверту п’ятірку — захисників Благого і Якушина, а також форвардів Пастуха, Караульщука і Яковенка. У першому двобої зломити опір росіян «Соколу» вдалося лише в третьому періоді, та й то, використавши гру в більшості.

Наступного дня справи пішли веселіше. Після трьох шайб у виконанні лідерів команди крапку в матчі поставив Сергій Харченко. До основного складу його взяли після вдалих дій у зустрічах чемпіонату України. У четвертій трійці нападу 32–річний Харченко замінив Пастуха. Виходив позавчора на лід і Сергій Черненко, котрому надали шанс проявити себе замість Караульщука.

Голкіпер господарів Ігор Карпенко у двох поєдинках не пропустив жодної шайби, чим збільшив кредит довіри від тренерів. У 14 матчах вищої ліги він не вийшов у стартовому складі лише одного разу — в Рязані. Але після того як Вадим Селіверстов отримав п’ять голів, на останній рубіж у третьому періоді повернувся Карп.

 

ТАБЛО

Чемпіонат Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». «Сокіл» — «Титан» — 2:0, 4:0 (1:0, 2:0, 1:0; Литвиненко, 7; Побєдоносцев, 27; Гунько, 40 (більш.); Харченко, 59); «Крилья совєтов» — «Дмитров» — 1:4, 1:4; «Капітан» — МХК «Крилья совєтов» — 1:2; «Бєлгород» — «Рязань» — 2:0; ХК ВМФ — «Липецьк» — 3:7; «Рись» — «Кристал» (Е) — 8:3.

Лідери: «Сокіл» — 40 (16 матчів), «Дмитров» — 37 (14), МХК «КС» — 29 (13), «Рись» — 27 (13), «Капітан» — 23 (13)…

* * *

Чемпіонат України. Центральний дивізіон. «Сокіл» — АТЕК — 1:3 (Вол. Алексюк, 36 (більш.) — Печорін, 5; Хміль, 20; Нікулічев, 25).

Турнірне становище: «Білий барс» — 12 (4), «Сокіл» — 7 (4), АТЕК — 6 (6), «Харків» — 3 (2), «Компаньйон» — 2 (4).