НОВИНИ ПЛЮС

16.10.2008

Юля в Брюсселі

Прем’єр–міністр України Юлія Тимошенко вчора перебувала в Брюсселі, де взяла участь у саміті Європейської народної партії. Серед тем саміту — координація дій країн із запобігання негативним наслідкам світової фінансової кризи. Окрім Тимошенко, до Брюсселя з’їхалися президенти Грузії Михаїл Саакашвілі, Румунії — Траян Бесеску, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем’єр–міністри Франції — Франсуа Фійон, Польщі — Дональд Туск, Бельгії — Ів Летерм, Італії — Сильвіо Берлусконі, а також глави урядів низки інших європейських країн.

Учора Тимошенко зустрічалася з Верховним представником Європейського Союзу з питань спільної зовнішньої політики й політики безпеки Хав’єром Соланою, з яким обговорила внутрішньополітичні питання України та налагодження «системи координації між країнами ЄС і Україною для більш якісних кроків із запобігання негативним наслідкам фінансової кризи» для нашої держави.

МВФ їде нам допомагати

Міжнародний валютний фонд у відповідь на прохання українського уряду про допомогу погодився направити в Україну свою делегацію. Як повідомляє радіо «Німецька хвиля», експерти перевірять економічну й фінансову політику України і проконсультують нашу державу щодо подолання наслідків фінансової кризи. Делегація МВФ мала приїхати в Україну вчора ввечері.

Домбровського не відпускають

Депутати Вінницької обласної ради вчора на позачерговій сесії ухвалили звернення до Президента з проханням скасувати указ про винесення вінницькому «губернаторові» Олександру Домбровському догани. За таке рішення проголосували 53 депутати з 63 присутніх (усього депутатський корпус облради налічує 100 осіб). Своє рішення депутати пояснюють тим, що Домбровський «є безумовним лідером у регіоні, де й демонструє всій державі приклад політичної стабільності».

...А Куніцина — випихають?

Севастопольська міськрада звернулася до Президента і Прем’єр–міністра з проханням звільнити з посади голову міськдержадміністрації Сергія Куніцина. Відповідне звернення підписане головою міськради Валерієм Саратовим. Куніцина звинуватили в тому, що при використанні коштів держбюджету він припустився порушень законодавства на загальну суму 66,4 млн. грн., що складає 37% від загального обсягу виділених асигнувань.

Черкащани — за знесення пам’ятника Леніну

На центральній площі відбувся мітинг у рамках громадської акції «Вшануємо пам’ять померлих — очистимо Черкащину від пам’яток організаторам Голодомору!». На майдан вийшли активісту осередків Народного руху України, УНП та «Пори». За спиною пам’ятника Леніну, який височіє перед облдержадміністрацією, люди обурювалися тим, що червоний вождь і досі на постаменті. Учасники зібрання одностайно проголосували за знесення Леніна в центрі міста. Як повідомляє власкор «УМ» Людмила Нікітенко, гроші на демонтаж монумента пообіцяла знайти облорганізація Української народної партії.

Загалом на Черкащині залишається 176 пам’ятників Іллічу, 1270 вулиць носять його ім’я.