Президент наступає з Хортиці

16.10.2008

Учора Президент Віктор Ющенко здійснив робочу поїздку до Запоріжжя. Глава держави ознайомився з ходом будівництва нового мостового автопереходу через Дніпро, вислухав інформацію щодо проблем із фінансуванням об’єкту загальнодержавного значення. Очільники місцевої влади переконували, що ситуація критична: діючі два мости не справляються з транспортними потоками, які пролягають через Запоріжжя з усіх регіонів України, і вкрай необхідно завершити нову 9–кілометрову розв’язку. Новий міст матиме шість смуг руху, що мінімізує транспортну проблему як Запоріжжя, так і зв’язку між Кримом та іншими регіонами України.

На Дніпрогесі Віктор Ющенко ознайомився з ходом відновлення гідроелектростанцій Дніпровського каскаду. У національному заповіднику «Хортиця» В. Ю. оглянув споруджуваний історико–культурний комплекс «Запорозька Січ», взяв участь в освяченні хрестів храму Покрови Пресвятої Богородиці.

На прес–конференції в Запоріжжі Ющенко наголосив, що не відмовиться від своєї позиції про необхідність дострокових виборів до парламенту. «Вибори ці відбудуться незалежно від трюків, які веде Прем’єр–міністр та її політична сила», — зазначив гарант. Щодо пату, який виник із небажанням Кабміну фінансувати «великі перегони», то Президент повідомив: найближчим часом буде знайдено рішення цієї проблеми. Також Ющенко констатував, що блокування роботи судів засвідчило значний вплив однієї політичної сили (БЮТ) на роботу судової системи та ще раз підтвердило нагальність її (судової системи) реформування. Дії БЮТ у парламенті та судах Президент розцінює як «політичне рейдерство і злочинні дії проти демократії».

У цьому контексті варто зазначити, що запорізький «губернатор» Олександр Старух чи не першим з–поміж своїх колег заявив про початок у регіоні кампанії з виборів до Верховної Ради.