Двері, якими не грюкнули

16.10.2008
Двері, якими не грюкнули

Другий груповий турнір українці пробігли повільніше за бразильців. (Фото Рейтер.)

Про перемогу наших хлопців у заключному матчі другого групового етапу могли мріяти тільки запеклі оптимісти. Суперники, бразильці, проводять свою домашню першість потужно — у шести попередніх іграх вони мали в пасиві лише один пропущений м’яч. Більшість наших уболівальників сподівалися, що підопічні Геннадія Лисенчука вирішать свої турнірні завдання ще в зустрічах з італійцями та іранцями. На жаль, не так сталося як гадалося.

Позавчорашню гру в Ріо–де–Жанейро, яка вже нічого не вирішувала для обох команд, суперники почали жваво. Про такі матчі кажуть: «Пограли у своє задоволення». Успішніше стартували українці, які вже на перших хвилинах відкрили рахунок — Валерій Зам’ятін влучно пробив з–за меж штрафної зони. Але ще до перерви бразильці чотири рази «розписувалися» у воротах Владислава Лисенка. Особливо постарався Фалькао, який оформив хет–трик. Лідер бразильських атак на домашній першості записав на свій рахунок уже 14 голів.

Україна спромоглася зменшити розрив у рахунку до двох м’ячів — наприкінці кожного з таймів відзначався Михайло Романов. Таким чином, житомирянин із команди «Контингент» загалом на «мундіалі» забив три голи, а найкращим бомбардиром нашої збірної з п’ятьма м’ячами став капітан — уже згаданий гравець «Єнакієвця» Зам’ятін.

Що цікаво, за один матч наші футзалісти забили господарям чемпіонату більше, ніж їхні попередні суперники за шість ігор, разом узятих. Але цей факт навряд чи може засмутити південноамериканців.

Тепер бразильські майстри м’яча сьогодні в півфіналі зіграють зі збірною Росії. У першому груповому раунді команди вже зустрічались, і тоді росіяни були розгромлені з рахунком 7:0. Другу путівку до фіналу розіграють чемпіони світу, іспанці, та італійці, які ледь не втратили це право в матчі проти іранців. Нічию, яка дозволила продовжити їм змагатися далі, апеннінці вирвали в чемпіонів Азії на останній хвилині зустрічі.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу (Бразилія). 2–й груповий раунд

Група Е. Україна — Бразилія — 3:5 (Зам’ятін, 2; Романов, 17, 40 — Фалькао, 9, 16, 20; Ленісіо, 18; Маркіньйо, 22), Італія — Іран — 5:5.

Підсумкове становище: Бразилія — 9, Італія, Іран — 4, Україна — 0.

Група F. Парагвай — Іспанія — 1:4, Аргентина — Росія — 2:2.

Підсумкове становище: Іспанія — 9, Росія — 4, Аргентина — 2, Парагвай — 1.