НОВИНИ ПЛЮС

15.10.2008

Підпали офісів Партії регіонів

Київська міська організація Партії регіонів обіцяє повну анонімність і винагороду в сумі 20 тис. грн. за інформацію про підпал її офісів у Голосіївському та Дніпровському районах. УНІАН із посиланням на столичний обком ПР інформує про те, що вчора вночі підпалювали двері приміщення «регіоналів» за адресою: Харківське шосе, 18 — «гар, кіптява, видно, що горіли вікна, навколо розлито маслянисту рідину», але «речі й меблі всередині офісу не пошкоджені», розповіла агенції в.о. керівника дніпровської райорганізації Олена Студинецька. Це вже другий подібний випадок за останні півтора місяця — 4 вересня пожежа відбулася в офісі Голосіївського райкому ПР.

Справа Пенчука

Керівник фонду «Антикорупція» Борис Пенчук позавчора о 18.30 оголосив сухе голодування на знак протесту проти грубих порушень його громадянських прав, а також проти незаконного утримання в слідчому ізоляторі № 5 м. Донецька. Про це повідомив адвокат затриманого Олександр Данилюк. Нагадаємо: Пенчука арештували за обвинуваченням у наклепі на «регіонала» Бориса Колесникова у справі про нібито незаконне вимагання акцій універмагу «Білий лебідь».

Турчинов стане «оскароносцем»?

Фільм «Ілюзія страху», знятий за однойменним твором першого віце–прем’єр–міністра України Олександра Турчинова, буде заявлений як претендент від України на премію «Оскар» у категорії «Найкращий іноземний фільм». У романі, написаному Турчиновим у 2005 році, коли він працював головою СБУ, викладена історія бізнесмена на прізвище Короб. Йому доводиться захищати власний бізнес у складних умовах 1980—90–х років. Режисер стрічки — Олександр Кирієнко.

Кількість партій зашкалила за півтори сотні

Міністерство юстиції зареєструвало три нові політичні партії: «Народна воля» (голова — Сергій Горькавий), Партія захисту прав людини (Вікторія Головіна) та «Самоврядна Українська держава» (Віктор Бичіхін). Таким чином, інформує УНІАН, тепер в Україні офіційно існує 153 партії.

Аваков став кошовим

З нагоди Покрови — дня українського козацтва — голову Харківської облдерж­адміністрації Арсена Авакова на засіданні Печенізької районної козацької ради обрали кошовим Печенізького куреня.