ХРОНІКА

09.10.2008

Футзал

Чемпіонат світу (Бразилія). Група C. Україна — Єгипет — Ук­раїна — 5:1 (Салех, 8 (у свої ворота); Легчанов, 20; Іванов, 22; Чепорнюк, 32 (пен.); Замятін, 37 — Мізо, 30), Китай — Гватемала — 1:10.

Турнірне становище перед останнім туром першого групового турніру: Україна, Аргентина — 7 (3 матчі), Гватемала — 5 (4), Єгипет — 3 (4), Китай — 0 (3).

Дзюдо

Бронзовий призер Олімпіади–2008 Роман Гонтюк узяв участь у першому турнірі після Пекінських ігор. У Монреалі (Канада) український дзюдоїст здобув срібну медаль у ваговій категорії до 90 кг, поступившись у фіналі молодому французу Ромейну Буффету.

Теніс

Чоловіки. «Челенджер» у Ренні (Франція, призовий фонд — 42 500 євро, хард). Перший раунд. Бубка (Україна) — Ейсеріс (Франція) — 3:6, 6:3, 6:4.

Футбол

Контракт на п’ять років із київським «Динамо» підписав нападник мелітопольського «Олкома» Костянтин Дудченко. До закінчення осінньої частини чемпіонату 22–річний футболіст продовжить виступати в другій лізі за «Олком», після чого прибуде до столиці. Нагадаємо, динамівці зустрічалися з мелітопольським клубом на першій стадії розіграшу Кубка України.

* * *

Федерація футболу Узбе­кистану вустами свого президента Міраброра Усманова оголосила намір домагатися вступу до УЄФА. Раніше шлях до футбольної Європи вдалося подолати середньоазіатським сусідам узбеків — Казахстану.

Баскетбол

Чоловіки. Кубок України. 1/8 фіналу (перші матчі). «Пульсар» (Рівне) — «Вінницькі зубри» — 83:72, «Сумихімпром» — «Авантаж–Політехнік» (Харків) — 112:74, «Миколаїв» — «ДУЕП» (Дніпропетровськ) — 127:90, «Хімік» (Південний) — «Домоград» (Одеса) — 102:68, «Донецьк» — «Коксохім–Сталь» (Алчевськ) — 112:67, «Кремінь–Політехнік» (Кременчук) — «КДПУ Кривбас–баскет–Люкс» (Кривий Ріг) — 63:79 і 79:60.

Матчі–відповіді відбудуться 20 жовтня.

* * *

У першому передсезонному матчі НБА «Вашингтон» поступився «Далласу» — 82:108. Українець Олексій Печеров провів на майданчику більше часу, ніж зазвичай, і став другим снайпером вашингтонців, набравши 12 очок.

«Формула–1»

ФІА вирішила переглянути календар наступного сезону в «королівських перегонах»і пересунути «Гран–прі Туреччини» з серпня на чер­вень, аби збільшити літню перерву. Від цього постраждало «Гран–прі Канади», яке викреслили з календаря «Ф–1» 2009 року. Таким чином, повідомляє «Рейтер», у наступному сезоні Північна Америка залишиться без «Формули–1», адже ще раніше свого етапу позбувся Індіанаполіс (США).

Євро–2012

Львівська облрада ініціює відставку мера обласного центру Андрія Садового. Звернення з цього приводу до міської ради було прийняте на сесії облради позавчора. Обласна рада звинувачує мера у зриві підготовки Львова до Євро–2012 і просить міських депутатів провести окрему сесію з цього питання, розглянувши доцільність перебування Садового на посаді. Наразі 63 депутати обласної ради проголосували за звернення до Генпрокуратури й СБУ щодо перевірки фактів штучного затягування Садовим підготовки міста до футбольного форуму та зловживань службовим становищем у процесі підготовки.

* * *

Вартість проекту «Євро–2012» для України на сьогоднішній день становить 135 млрд. грн. Про це повідомив Євген Вілінський, заступник голови Національного агентства з питань підготовки і проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року. За його словами, велика частина цих коштів — гроші інвесторів, проте їх і далі відлякує поганий інвестиційний клімат України.

Раніше була інформація, що на підготовку до Євро потрібно відшукати 124 млрд. грн., тобто чемпіонат для України помітно подорожчав, пише агенція «Ліга.net».