НОВИНИ ПЛЮС

07.10.2008

Ющенко звільнив свій «голос» у ВР

Віктор Ющенко звільнив із посади заступника голови секретаріату Президента — представника Президента у Верховній Раді Оксану Слюсаренко «у зв’язку з переходом на іншу роботу».

Луценко більше не дружить із «Нашою Україною»

Лідер «Народної самооборони», міністр внутрішніх справ Юрій Луценко хоче створити нову політичну силу, «здатну збалансувати ситуацію в країні». Коментуючи в інтерв’ю «Дзеркалу тижня» можливість створення партії, до складу якої увійшли б також екс–міністр оборони Анатолій Гриценко і спікер парламенту Арсеній Яценюк, Луценко відзначив, що така сила сьогодні затребувана суспільством і є необхідною в умовах, коли однаково небезпечними для країни є як жорстке протистояння, так і тісна співпраця БЮТ і Партії регіонів. Луценко визнав, що й «Народна самооборона» вичерпала себе «як політико–повстанський проект», але відкинув співпрацю з нинішньою або майбутньою політичною силою Президента і створення широкого блоку.

«Осиротіла» партія знову з головою

Трудову партію України, яка входить до Блоку Литвина, очолив Сергій Павленко. На закритому позачерговому з’їзді ТПУ його 107 голосами зі 110 обрали головою замість покійного Михайла Сироти. Заступником голови став його син Дмитро Сирота. Після загибелі Сироти в автокатастрофі лунали чутки, що ТПУ може очолити Арсеній Яценюк.

Польща підтримує Україну

Україна і Польща засудили практику використання подвійного громадянства для втручання у внутрішні справи суверенних держав. Про це заявили заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлисєєв та заступник держсекретаря МЗС Польщі Анджей Кремер в ході українсько–польських політичних консультації у Варшаві.