ХРОНІКА

04.10.2008

Хокей

Першої поразки в поточному чемпіонаті російської вищої ліги зазнав київський «Сокіл». У Москві українці поступилися МХК «Крилья совєтов–ВІЛС». Кияни гідно протистояли господарям у першому періоді, але пропустили по шайбі у двох наступних. Повторна гра з московською командою відбулася вчора.

Відкрита першість Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». МХК «Крилья совєтов» — «Сокіл» — 2:1 (Клєвакін, 22; Коротков, 48 (більш.) — Малов, 22), «Кристал» — «Бєлгород» — 2:0, «Липецьк» — «Капітан» — 2:1, «Рязань» — «Крилья совєтов» — 2:1.

Турнірне становище після 9 матчів: «Дмитров» — 24 (8 матчів), «Сокіл» — 23, МХК «КС» — 15 (7), «Липецьк» — 12…

Теніс

Олена та Катерина Бондаренко після поразки в парі припинили боротьбу і в одиночному розряді турніру серії WTA у Штутгарті. Молодша з сестер програла сіяній під шостим номером американці Венус Уїльямс (4:6, 2:6), а Олена поступилася Єлені Янкович з Сербії, котра сіяна тут другою (2:6, 0:6).

Також припинила боротьбу в парному розряді Тетяна Перебийніс. У парі з хорватською тенісисткою Єленою Костанич–Тосич вона у чвертьфіналі поступилася німецько–швейцарському дуету Гронефельд/Шнідер — 6:7, 2:6.

* * *

Українка Ганна Півень вийшла у чвертьфінал турніру серії ITF з призовим фондом 10 тис. доларів, який проходить у Мутіліні (Греція). У другому колі вона обіграла найсильнішу ракетку турніру Ніколь Роттман з Австрії — 6:4, 6:2

Футбол

Виконуючим обов’язки головного тренера ФК «Львів» призначено Романа Лабу, який раніше працював на посаді директора цієї команди. Перед тим 42–річний фахівець очолював команди «Гарай» (Жовква), «Верес» (Рівне) та «Княжа» (Добромиль).

* * *

Іспанська газета АВС поширила інформацію про те, що півфінальний матч минулого розіграшу Кубка УЄФА між «Зенітом» і «Баварією», який закінчився перемогою російського клубу з рахунком 4:0, міг бути договірним. Ідеться про те, що недавно в Іспанії були затримані члени російського злочинного угруповання, і серед вилучених у них матеріалів буцімто є запис телефонної розмови, в якій заздалегідь йшлося про результат гри. Згадувалося про 50 млн. доларів, які нібито передали пітерці представникам «Баварії».

Представники російського чемпіона заперечують таку інформацію, називаючи її провокацією.

* * *

Повторна товариська гра між юніорськими збірними Франції та України (U–18) у передмісті Орлеана не відбулася через те, що під час передматчевого шоу загинув парашутист, який врізався у натовп уболівальників на трибуні. У першому поєдинку молоді французи перемогли — 3:1.

Жіночий футбол

Відбірковий турнір Євро–2009. Група V. 8–й тур. Данія — Україна — 1:0 (М. Педерсен, 62).

Підсумкове становище: Данія — 21, Україна — 19, Шотландія — 10, Словаччина — 6, Португалія — 2.

Змарнувавши нагоду потрапити у фінал напряму, тепер українки зіграють у «плей–оф».

«Формула–1»

Після успіху першого нічного «гран–прі» «королівських перегонів» у Сінгапурі інші країни бажають повторити подібне досягнення. Зокрема, провести наступну нічну гонку вирішено на японській трасі «Сузука», щоправда. відбудеться вона в 2010 році.

Амбіції стосовно подібної акції мають і Об’єднані Арабські Емірати — тут пропонують організувати нічні перегони на трасі в Абу–Дабі уже в сезоні–2009.