ХРОНІКА

03.10.2008

Футбол

Позавчора ФІФА висунула польському уряду ультиматум із вимогою до 6 жовтня скасувати санкції, накладені на керівництво польської футбольної федерації, і відновити його в управлінні федерацією. Представник ФІФА підтвердив, що якщо Польща не виконає вимоги у встановлений термін, то збірну цієї країни буде усунено від матчів проти збірних Чехії і Словаччини 11 і 15 жовтня (за такого розвитку полякам будуть зараховані технічні поразки з рахунком 0:3).

Раніше влада Польщі призупинила роботу національної федерації футболу та призначила адміністратора, який тимчасово веде справи цієї громадської організації.

* * *

Італія. Кубок. 1/16 фіналу (результати середи). «Болонья» — «Асколі» — 1:0, «Лаціо» — «Аталанта» — 2:0, «Торино» — «Ліворно» — 3:2 (у дод. час).

Теніс

Олена та Катерина Бондаренки, сіяні в парному розряді турніру WTA в Штутгарті під другим номером, програли вже у стартовому раунді. Сестри поступилися українсько–хорватському дуету у складі Тетяни Перебийніс та Єлени Костанич–Тосич — 7:6, 1:6, 8:10.

* * *

Українські тенісисти Владислав Клименко і Владислав Бондаренко вийшли до 1/8 фіналу одиночного розряду «Ф’ючерса» ITF в Португалії з призовим фондом 10 000 доларів. У першій грі Клименко обіграв португальця Діаша — 6:1, 6:4, а Бондаренко був сильнішим за іншого представника країни–господарки Алвеша — 6:2, 6:0.

* * *

Українські тенісистки Олена Сотникова, Оксана Павлова та Єлизавета Рибакова вибули з боротьби в одиночному розряді турніру ITF з призовим фондом 10 000 доларів, що триває у Болгарії. Ближчою до перемоги була Сотникова, яка лідирувала у вирішальному сеті зустрічі з болгаркою Вілієвою (5:1), проте не змогла реалізувати перевагу і поступилася — 3:6, 6:2, 6:7. Павлова програла сербській тенісистці Філіповській — 2:6, 6:3, 1:6, а Рибакова — п’ятій ракетці турніру Іван із Румунії — 5:7, 1:6.

Футзал

Чемпіонат світу (Бразилія). Група С. Гватемала — Єгипет — 1:0, Аргентина — Китай — 5:0. Збірна України вступила в боротьбу в місті Бразиліа вчора ввечері за київським часом; наш перший суперник — команда Гватемали.