Сексотипи українських читачів: Карпа, Матіос та інші...

02.10.2008
Сексотипи українських читачів: Карпа, Матіос та інші...

Карпа у своїй сексуальності впевнена на всі сто. (Фото автора.)

Коли затійники літературних розваг брати Капранови отримали всі бюлетені з вересневих виборів секс–символа сучасної української літератури шляхом анонімного голосування, розгубилися. Люди голосували по–різному і як такого лідера не було. Когось спокусила приваблива зовнішність, когось еротичні романи, а хтось повівся на тонке розуміння психології кохання. «Щоб нікого не образити, ми не називаємо лідерів. Оголошуємо трьох лідерів серед жінок і серед чоловіків. Інтелігентна, стримана, впевнена в собі Марія Матіос привабила загадковістю та жіночністю і довела, що поєднання жінки та високої літератури може бути по–справжньому сексуальним. Гламур у поєднанні з епатажем зробили свою справу на користь Ірени Карпи. Здається, серед усіх учасників лише вона була впевнена в перемозі. Виборців заінтригували приховані під привабливою зовнішністю таємничість і непередбачуваність Лариси Денисенко. Серед чоловіків у лідери потрапив художник і письменник Лесь Подерв’янський, провокативний Юрій Винничук і Дмитро Лазуткін, який усього на кілька голосів випередив Любка Дереша», — підбили підсумки брати Капранови.

Ірена Карпа каже, що для неї це визнання нічого не значить. Вона й так знає, що є секс–символом, а сертифікат тому тільки чергове підтвердження. «Мені у списку не вистачало Софійки Андрухович, серед чоловіків я вписала Володимира Єшкілєва. Як на мене, у нього найкраще описується секс», — зазначає Карпа після перемоги.

Виникає підозра до притаманної спортсменам спритності й лідерства у списку чоловіків–письменників Дмитра Лазуткіна. «Я не голосував за себе, вписав Артема Полежаку. У списку мені хотілося бачити Сашка Ушкалова і Богдана–Олега Горобчука. Але якщо б я складав ті списки, то не знав би, кого маю викинути з уже кандидатів. Мав бути ліміт — десять претендентів, — каже Дмитро. — Я не носитиму сертифікат секс–символа на шиї, але завжди пам’ятатиму, що він у мене є, і підтримуватиму цей статус».

«А я тепер можу під зверненнями до прокуратури підписуватися не тільки письменницею, а секс–символом», — сміється Марія Матіос.