НОВИНИ ПЛЮС

30.09.2008

Юля їде до Москви

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко цього тижня — 2 жовтня — здійснить робочий візит до Москви, аби «підписати всі необхідні документи щодо поставок природного газу». Учора на брифінгу Тимошенко також висловила сподівання, що зможе домовитися з прем’єром (Володимиром Путіним) та урядом Російської Федерації й «Газпромом» і підписати договір про поставки російського газу в Україну до першого читання у Верховній Раді проекту Державного бюджету на 2009 рік.

Кабмін забрав у Фонду держмайна «Азовмаш»

Кабінет Міністрів своїм розпорядженням від 24 вересня передав у своє управління корпоративні права ВАТ «Азовмаш» (Маріуполь, Донецька область). У відповідному документі наголошується, що така передача прав здійснюється з метою забезпечення належного управління корпоративними правами держави щодо ВАТ «Азовмаш». Раніше 50%+1 акція «Азовмашу» управляв Фонд держмайна України.

Суддів КС застрахували БЮТівці

Страхова компанія «Брокбізнес», підконтрольна членам БЮТ — братам Сергію й Олександру Бурякам, виграла тендер зі страхування життя і здоров’я всіх 18 суддів Конституційного Суду.

Продавати поліси обов’язкового страхування чиновникам, за даними Держфінпослуг, можуть лише кілька компаній — «Оранта», «Аска», Європейський страховий альянс і «Брокбізнес», пише газета «Дєло». Перші три компанії заявили, що в тендері на страхування суддів КС не брали участі.

У Києві арештували вірменських «паханів»

Співробітники столичної міліції минулого тижня затримали 15 вірменських злодіїв у законі, які проводили в українській столиці так зване «злодійське зібрання». Про це вчора повідомив начальник ГУ МВС України в м. Києві Віталій Ярема. За його словами, у затриманих було вилучено три одиниці вогнепальної зброї.