А не буде грошей — самі винні

30.09.2008

Юлія Тимошенко наполягає на тому, що до кінця поточного тижня Верховна Рада повинна остаточно ухвалити зміни до Бюджетного кодексу, які «передбачають збільшення місцевих бюджетів на 7,5 мільярда гривень». На цьому Прем’єр–міністр наголосила вчора під час селекторної наради з головами обласних держадміністрацій, закликавши їх «приєднатися до роботи у Верховній Раді». Адже «губернатори», за словами Тимошенко, «усі так чи інакше спілкуються із фракціями», тому можуть переконати їх у доцільності ухвалення таких змін. «Щоб не було так, що тільки БЮТ сьогодні хоче прийняти зміни до Бюджетного кодексу, а решті ніби й не потрібно, щоб регіони мали додаткові істотні ресурси».

Нагадавши, що після затвердження Бюджетного кодексу за основу місцева влада повинна була вносити свої зміни і доповнення до другого читання законопроекту, Прем’єр–міністр зауважила: «Я чудово знаю, що практично всі голови обласних адміністрацій представляють або «Нашу Україну», або «Єдиний Центр». І якщо фракція «Наша Україна — Народна самооборона» не проголосує Бюджетний кодекс в остаточному варіанті й (місцевим бюджетам) не буде дана можливість 7,5 мільярда одержати додатково до витрат, що ви маєте, то скаржитися будете тільки на себе. БЮТ буде голосувати одноголосно».

До того ж ЮВТ закликала «губернаторів» співпрацювати й з іншими політичними силами. «У тому числі, якщо можете, виходьте на Партію регіонів, але ми повинні ухвалити зміни до Бюджетного кодексу вже цього тижня — це наше спільне завдання», — наголосила Прем’єрка.