ЦИТАТИ ТИЖНЯ

26.09.2008

Віктор Ющенко,
Президент України
— про співпрацю Тимошенко та Медведчука:

— Це перші партнери в українській політиці сьогодні, це перша кореспондентська пара. І не зараз, і не місяць, і не два. Як тільки я подав кандидатуру Тимошенко в парламент, а вона заходить наступного дня до мене, щоб я призначив Медведчука спеціальним повноважним послом до Росії або віце–прем’єром. На що я категорично сказав, що ця людина не буде в українській владі ніколи.

(«Радіо «Свобода»)

 

Ганна Герман,
народний депутат від Партії регіонів
— про потребу змінити спікера:

— Нема кому підписати ці закони. Ми сьогодні на погоджувальній раді почали знову вмовляти: «Арсенію Петровичу, підпишіть закони». Я сказала прямо: «Не вмовляйте Арсенія Петровича, бо він не є цнотлива дівчина». Він є зрілий політик. Якщо він не підписує ці закони, то розуміє, чому це робить... Давайте переоберемо завтра Арсенія Петровича, призначимо нового спікера — і все зрушить з місця.

(«Українська правда»)

 

Віктор Балога,
глава секретаріату Президента
— про впевненість у проведенні дострокових виборів до ВР:

— Я впевнений на 101 відсоток. У БЮТ і Партії регіонів нічого не вийде, вони резус–несумісні. Там любові немає, бо перед шлюбом наречена не каже жениху, що він — злодюжка з нечистою біографією.

(«Українська правда»)

 

Роман Шпек,
екс–голова постійного представництва України при ЄС
— про перешкоди на шляху інтеграції в Євросоюз:

— Постійні політичні чвари, слабкість органів влади, відсутність конституційної, бюджетної та податкової реформ — все це віддаляє Україну від Європейського Союзу. А найважливіше, що свідомість українців абсолютно не європейська, і це найважче змінити.

(«Німецька хвиля»)

 

Віктор Черномирдін,
посол РФ в Україні
— про «війну персон нон ґрата»:

— Це непродуктивно, нічого доброго в цьому немає... Коли останній раз були оголошені нев’їзними сюди (в Україну) кілька наших депутатів і один віце–спікер, я вже ніяк не чекав. Ми одразу сказали: коли така ситуація, буде вжито заходів і російською стороною. Мене, щоправда, звинуватили, що Черномирдін нібито пропонує око за око, зуб за зуб. Та ні, треба зупинитися тут, я це не підтримую... Хворі є й у вас, і в нас. Коли запитують, у кого більше, я кажу, що в нас. Тому що нас більше.

(УНІАН)