Італійське сафарі

26.09.2008
Італійське сафарі

Біло–рожеве платтячко з поєднанням різних фактур від Каваллі — модно, стильно і майже скромно. (Фото Рейтер.)

Коли в душу слизькою пліснявою заповзає осіння депресія, саме час помріяти про літо. І зазирнути на подіуми Мілана, де цими днями проходить Тиждень моди сезону весна–літо–2009. В італійській модній столиці свої колекції представили найкращі дизайнери світу, серед яких була й українка Айна Гасе, чий показ користувався неабияким успіхом. Глядачі, включно з представниками найпрестижніших модних журналів, дуже схвально відгукувалися і про манекенниць, зокрема — дочку Віктора Ющенка Віталіну, яка демонструвала весільну сукню від Гасе.

Відкривав тиждень прет–а–порте показ модного одягу для повних жінок марки Elena Miro. Втім «пампушки» за бажання можуть знайти чимало підходящих туалетів і в новій колекції Джорджіо Армані, який пропонує жінкам наступного літа носити як приталені костюми в пастельних тонах, так і легкі сукні вільного крою.

Весела парочка Доменіко Дольче і Стефано Габбана для наступного теплого сезону обрали морську тему — блузки в синьо–білу смужку і з принтами у вигляді якорів пропонують носити з брюками–кльош та взуттям на масивній платформі. Дизайнерський дует молодих Томмасо Аквілано і Роберто Рімонді не підвів будинок Gianfranco Ferre, отримавши вельми схвальні оцінки критиків. «Свіжа кров» пропонує прихильницям відомого бренду носити сукні–балони з вирізом «човником», жакети з короткими об’ємними рукавами і вкорочені штани зі стрілками.

Яскравою і «веселенькою» вийшла й колекція Розелли Жардіні для бренду Moschino Cheap & Chic. Але чи не найбільше шанувальникам моди припав до душі показ Роберто Каваллі, який просто підірвав подіум різнобарв’ям кольорів і тканин. Зокрема, Каваллі залюбки «відірвався» на своїй улюбленій темі сафарі, яка, схоже, наступного літа знову буде в моді. Однак «леопардами», «зебрами» та іншими африканськими мотивами дизайнер не обмежився, запропонувавши прихильницям спокійнішого стилю елегантні комплекти зі спідниць із завищеною талією й напівпрозорих топів з вільними широкими рукавами. Звісно, доповнювати це все пропонується туфлями на платформі. Вона, схоже, вкорінилася в гардеробі модниць іще щонайменше на рік.