Шість перемог — політ нормальний

26.09.2008

Після впевненої перемоги у першому матчі з підмосковним «Кристалом» у повторній зустрічі від «Сокола» очікували подібної гри. Будь–який інший результат із відвертим середняком дивізіону «Захід» став би невдалим для нашої команди, яка значно підсилилася в міжсезоння.

З перших хвилин позавчорашньої гри місце у воротах гостей зайняв молодий Олег Назаренко — нагадаємо, у попередньому матчі він вступив у гру з лави запасних і відіграв два останні періоди.

«Соколи» одразу ж пішли в наступ на ворота росіян і взяли нитки гри у свої руки. Як і в першому поєдинку, була очевидною різниця в класі між досвідченими киянами та значно молодшими електростальцями. Середній вік української команди зараз становить 28 років, тоді як за «Кристал» виступають гравці з середнім віком 21 рік. Проти сплаву досвіду й майстерності гості протрималися до середини першого періоду. Саме тоді Сергій Черненко з передачі Віталія Лахматова закинув першу шайбу в цій зустрічі.

Удруге українці засмутили Наза­ренка після перерви. Олег Шафаренко, котрий у попередньому сезоні став чемпіоном Білорусі у складі мінського «Кераміна», вдало відгукнувся на пас від Дмитра Толкунова. Останній, до речі, повернувся до «Сокола» з мінського «Динамо». Ця шайба цікава тим, що кияни закинули її в меншості, — двохвилинне покарання в той момент відбував Юрій Наваренко.

Другий період узагалі був доволі грубим — тільки в ньому команди заробили на двох 24 хвилини штрафу. Хокеїсти в чорних светрах змушені були порушувати правила, бо часто не встигали за швидкими українцями, котрі поводилися на льоду «Терміналу» як справжні господарі. Чого варті, скажімо, дії Дмитра Якушина, після силових прийомів якого ставало страшно за здоров’я молодих «кристалівців». А як Дмитро двічі намагався навчити хорошої поведінки опонентів, які нечемно поводилися з його одноклубниками! Це треба було бачити.

Початок третього періоду знову засмутив росіян. Спочатку Роман Сальников із Шафаренком майстерно розкатали захист «Кристала»: для Романа це була друга шайба в цьому сезоні. Через дві хвилини Черненко з Юрієм Дяченком викотилися на ворота удвох, наче на тренуванні. Можна зрозуміти лють, яка охопила воротаря гостей після цієї пропущеної шайби: підмосковні захисники постійно «втрачали» киян. Якби не фантастичні сейви кіпера з Електросталі в інших епізодах, рахунок був би значно більший.

А Шафаренко відзначився результативними діями ще раз. За десять хвилин до завершення матчу він до пасу й голу додав ще одну результативну передачу на Сальникова. Роман і поставив крапку в побитті гостей — 5:0. Гості щосили намагалися організувати «гол престижу», але Ігор Карпенко записав до свого активу перший «шат–аут» у сезоні.

Чергова перемога допомогла «Со­колу» ще міцніше закріпитися вгорі турнірної таблиці. Кияни поки залишаються на другому місці, оскільки лідер — «Димитров» — також відзначився двома домашніми перемогами.

Наступну гру кияни проведуть теж на домашній арені. 27 вересня в Броварах наш клуб прийматиме «Липецьк».

 

ТАБЛО

Відкрита першість Росії. Вища ліга. Дивізіон «Захід». «Сокіл» — «Кристал» (Е) — 5:0 (1:0, 1:0, 3:0; Черненко, 10; Шафаренко, 21 (менш.); Сальников, 41, 49; Дяченко, 43; Сальников, 49), «Димитров» — МХК «Крилья совєтов» — 3:2, «Аріада—Акпарс» — «Дизель» — 2:5, «Крилья совєтов» — «Липецьк» — 4:5, «Капітан» — «Рись» — 0:2, «Бєлгород» — ВМФ — 5:4, «Титан» — «Рязань» — 3:5.

Становище після шести матчів: «Димитров» — 18, «Сокіл» — 17, «Рись» — 10, «Липецьк» — 9, «Бєлгород» — 8 (4 матчі), МХК «КС», «Капітан» — 6 (4), «КС», «Кристал» — 6, «Рязань» — 5 (4), ВМФ — 4, «Титан» — 1.