ХРОНІКА

24.09.2008

Академічне веслування

На чемпіонаті Європи, що завершився в грецькому Ма­рафоні, українська команда здобула загалом два «золота» і три «бронзи». До перемоги четвірки у складі Олени Олефіренко, Тетяни Колесникової, Наталі Ляльчук та Світлани Спірюхової додалася нагорода вищої проби нашої двійки — Яни Дементьєвої і Катерини Тарасенко. Бронзові відзнаки вибороли чоловіки — Сергій Гринь, Володимир Павловський, Сергій Білоущенко та Олег Ликов (четвірка), Ар­тем Морозов і Віталій Кривенко (двійка), Ко­с­тянтин Зайцев (оди­ночка).

Теніс

Учора відбулося жеребкування матчів Кубка Девіса–2009. У стартовому матчі І групи Євро–Африканської зони збірна України отримала в суперники команду Великої Британії. Дуель на Туманному Альбіоні відбудеться 8—10 травня.

Споруди

Учора стала відома назва нового донецького стадіону, який буде домашньою ареною ФК «Шахтар» і прийме матчі Євро–2012. П’ятизіркова споруда на 55 тисяч глядачів називатиметься «Донбас–арена».

ЧС–2010

Талісманом чемпіонату світу 2010 року в Південній Африці став леопард на прізвисько Закумі. Плями на його шкурі мають п’ятикутну форму, нагадуючи традиційне розфарбування футбольного м’яча, а ім’я утворене від абревіатури ZA (Південна Аф­рика мовою африкаанс) і числівника «кумі», що означає «десять» — рік про­ведення турніру.