«Для власного задоволення»

20.09.2008

На Черкащині затримали педофіла. Таких екземплярів, кажуть правоохоронці, у Шевченковому краї ще не бачили. 51–річний батько сімейства, де є 26–річний син і восьмирічна донька, перебрався сюди з Криму, де свого часу відсидів за зґвалтування неповнолітньої. Але чоловік не схаменувся, його понесло по селах Черкаського району, де він підшуковував дітей, яких виховували одні матері чи бабусі, або росли в багатодітних чи неблагополучних родинах. Заманював таких малюків, яким було по шість–сім років, грошима та ласощами, знімав із ними порнографічні ролики. Аж доки до міліції не звернулася бабуся, котра виховувала двох онуків — хлопчика та дівчинку.

«Правоохоронцям він пояс­нював, що знімав таке кіно для того, щоб викласти в інтернеті, але більше для власного задоволення. У своїх фільмах брав особисту участь, навіть перевдягався в жінку. Робити артистку порно з власної доньки не хотів, казав міліції, що «це не етично», — розповідає «УМ» прес–секретар обласної міліції Наталя Таран. За її словами, серед постраждалих близько десяти дітей шести–семи років, хоча у фільмах, котрі міліція знайшла в педофіла, є й старші діти.

Асистентом «режисера» жах­ливого кіно був син педофіла. Ставили вони свої картини у підвалі власного будинку. При цьому дружина збоченця божиться міліції, що ні сном, ні духом ні про що навіть не здогадувалася. Цікаво, що коли міліція вже розслідувала цю справу й передала її до суду, то суддя взяв із педофіла підписку про невиїзд. А тому тільки того й треба було — одразу гайнув із Черкас. Працівникам відділу боротьби з торгівлею людьми довелося знову його ловити.

Цього разу збоченця підвела ще одна любов... до черкаських вареників. Він утік до Києва, там працював на будівництві. Змінив зовнішність: робив макіяж і носив перуку. А коли приїжджав до Черкас, то в одному з кафе замовляв собі купу вареників–напівфабрикатів, аби була пожива для шлунка у столиці. Наступного разу, коли він приїхав за варениками, міліція його там уже чекала.

 

ДО РЕЧІ

Цього року в Україні співробітники міліції викрили 15 порностудій і цехів, а також припинили діяльність трьох організованих злочинних груп, які діяли у цій «сфері». Як повідомили «УМ» у Департаменті зв’язків із громадськістю МВС, такі студії діяли у Криму, Запоріжжі та Полтаві. Варто зауважити, що порноділки використовують для свого брудного бізнесу високі технології та найсучаснішу комп’ютерну техніку.

У МВС констатують, що в Україні немає фахівців, у тому числі й слідчих, які б мали відповідну базову підготовку для розслідування цього специфічного виду злочину, оскільки слідчий, оперативник, повинен досконало знати програмне забезпечення комп’ютера, методи виявлення порносайтів, можливості інтернету та його використання. Тому в МВС збираються готувати спеціалістів, здатних на сучасному рівні боротися з цими новими технологіями порнозлочинності.

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>