Шлях людства довжиною в 1,5 кілометра

Шлях людства довжиною в 1,5 кілометра

Ще два роки тому про нього мало хто чув навіть у рідному Івано–Франківську, окрім хіба що арт–тусовки. Тепер в українських мас–медіа ім’я Романа Бончука згадується значно частіше, ніж Мікеланджело чи Рєпіна. Щедрі промені епатажної слави впали на Романа торішнього вересня, коли завершив роботу над найбільшою вітчизняною картиною «Хроніка України», загальною площею 150 квадратних метрів і з понад тисячею персонажів. В епіцентр уваги 27–річний художник потрапив минулого січня, в День соборності України. Тоді перед його «Хронікою», розгорнутою в Українському домі, зупинився Президент Віктор Ющенко, назвавши її одним із вагомих сучасних мистецьких доробків.
Читачі «України молодої» знайомі з Романом ще відтоді, коли він лише почав класти перші мазки на свіжоґрунтоване полотно «Хроніки». Нині художник–експериментатор охоче розповідає про свій новий грандіозний проект. Та спершу — трохи ретроспективи.

Булгаков–квест

Булгаков–квест

Уперше Міжнародний Булгаковський фестиваль мистецтв у Києві відбувся 2002 року. Тоді запорукою його стабільності були гроші міста — фест профінансувало Головне управління культури — та ідея запрошувати в Україну прем’єри за творами Булгакова, які з’являються на афішах театрів різних країн. З часом ці два «кити» втратили свою основоположну місію: у формуванні бюджету фестивалю почали брати участь спонсори, а від прагнення будувати програму форуму лише на театральних постановках за Булгаковим довелося відмовитися — як визнали організатори, це занадто дороге задоволення. Але, як гласить народна мудрість, усе, що робиться — на краще. Адже тепер до Міжнародного Булгаковського фестивалю мистецтв зможуть долучитися художники, актори, режисери, яким є, що сказати про Михайла Афанасійовича, і які за умов конкуренції з іноземними знаменитостями навряд чи було б почутими.

АФІША

АФІША

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ми справді кицьки?

Ми справді кицьки?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Германіс і Зента прожили довге й нелегке життя. Доля зводила їх і розводила знову. Нарешті аж тепер, на схилку віку ці двоє вже дуже немолодих людей з’ясовують, що не встигли розповісти одне одному досить багато, що вони мають чимало таємниць і сокровенних секретів.

Всі статті рубрики