Чорно–біле зображення Лондона

18.09.2008
Чорно–біле зображення Лондона

Модель для марки PPQ. (Фото Рейтер.)

У Лондоні триває Тиждень моди сезону весна–літо–2009. Стартував він у понеділок, і настрій в учасників свята був зіпсований із самого початку. Адже не виключено, що цей модний тиждень — останній, який фактично відповідає своїй назві. Бо наступного року, замість шести днів, покази модних колекцій можуть тривати лише три дні. І винен в усьому Нью–Йорк.

Починаючи з 2009–го, модна столиця Нового Світу планує змістити терміни Нью–Йоркського тижня моди, тож у результаті британцям доведеться скорочувати свій. Адже одночасно дві такі грандіозні для модного світу події відбуватися не можуть. А з огляду на те, що є ж іще й Паризький та Міланський тижні, які також мають свої графіки, простору для маневру в організаторів лондонського зібрання не залишається. Щоправда, дружина британського пре­м’єр–міністра Сара Браун, перейнявшись цією проблемою, пообіцяла принаймні спробувати переконати організаторів Нью–Йоркського і Міланського тижнів моди змилостивитись і не позбавляти Лондонський тиждень його законних днів.

А поки що в організаторів вистачає й поточних проблем. Скажімо, почався тиждень моди акцією протесту — чотири десятки огрядних англійок прийшли в Британський історичний музей, де традиційно відбуваються усі лондонські дефіле, і на знак протесту проти стандартів модельної фігури довго танцювали. Утім дизайнерів цей протест не надто засмутив, і вони, як завжди, випустили на подіуми худющих «вішалок».

Цього року в рамках Лондонського тижня свої колекції представили Пол Сміт, Ветті Джексон, Вів’єн Вествуд, модні будинки «Крістофер Кейн», «Ред лейбл», «Ерден» та інші. А от Александр Макуїн та Метью Уїльямсон проміняли Лондон на Париж і Мілан, тому на батьківщині свої нові колекції не демонстрували. Іншим модельєрам, схоже, теж було не дуже весело, позаяк цього разу на подіумі домінували чорно–білі барви. Очевидно, яскраві кольо­ри дизайнери приберігають до літа.