Красуня та чудовисько

09.09.2008
Красуня та чудовисько

Селма Байрамі.

Неабиякі емоції мали відвідувачі дискотеки в боснійському місті Тузла під час виступу популярної там співачки Селми Байрамі. До приміщення увірвався психічно хворий чоловік, як пізніше з’ясувалося, — втікач із психіатричної лікарні в місті Подінь Мевлудін Кадрич, він запустив мотопилку для обрізання гілок дерев — і попрямував до сцени, вигукуючи: «Я тебе розчленую». Відвідувачі почали тікати врізнобіч, але за два метри від сцени охоронець дискотеки зупинив навіженого пострілом у ногу. Потім прибула поліція і забрала нападника. Селма Байрамі пережила шок і на певний час припинила концертну діяльність.

Про мотиви нападника можна лише здогадуватися, та боснійська, сербська та хорватська преса пишуть, що він був шанувальником співачки, але з огляду на психічний розлад ревнував, що вона виступає перед іншими чоловіками, щедро демонструючи як вокальні здібності, так і своє тіло.

Селма Байрамі народилася в цій же Тузлі в родині албанця та боснійки. Її блискуча кар’єра розпочалася після видання 2005 року альбому Kakvo Tijelo Selma Ima («Яке тіло має Селма!»). Трьома головними складовими популярної музики всіх балканських країн є: поп, фольк і еротизм. В останньому дівчина–мусульманка випереджає багатьох. Вона користується популярністю в усіх країнах Європи, де мешкають вихідці з балканських країн, а на самих Балканах — просто суперзірка. Та виявляється, популярність має також свої шипи.