НОВИНИ ПЛЮС

06.09.2008

Диму без вогню не буває

Народний депутат із Партії регіонів Борис Колесніков, «права рука» Ахметова, заявив, що з лав партії треба вигнати Дмитра Табачника. Він назвав його «дешевим клоуном». Не добираючи слів, Колесніков розкритикував Табачника за виступ на з’їзді в Сіверськодонецьку. «Пригадуєте: «Бізнесмени Південного Сходу прагнуть домовитися з Ющенком, адже гроші люблять тишу». Хто це сказав?! Казнокрад, який не створив у своєму житті жодного бізнесу? Як він узагалі може судити? Що він узагалі вміє робити, крім того, щоб книжки і картини і без того небагатих українських музеїв «тирити».»

Голова Партії регіонів Віктор Янукович сказав, що керівництво ПР обговорить звинувачення на адресу Табачника. «Є частина питань, в яких Колесніков правий, а є питання, в яких він не правий», — сказав Янукович.

Янукович про коаліцію і вибори

Голова Партії регіонів Віктор Янукович заявив про готовність співпрацювати з усіма парламентськими силами «заради реформ, об’єднання і миру». Він закликав відмовитися від поділу на «демократів» і «недемократів». «Те, що комусь здається змовою антиукраїнських сил, насправді є кроком до утвердження парламентської демократії як найбільш оптимальної форми державного управління», — цитує Януковича прес–служба ПР. В. Я. виступив за зміцнення парламентсько–президентської моделі влади.

Віктор Янукович висловив готовність балотуватися в президенти на наступних виборах. «Моя точка зору — я приречений буду йти тим шляхом, але вирішувати буде з’їзд», — сказав Янукович. Відповідаючи на запитання, чи готовий він бути президентом за прем’єрства Тимошенко, голова ПР сказав: «У мене вистачає витримки, хоча це не дуже просто».

Комуністи не підуть у «ширку»

Фракція Комуністичної партії не піде в коаліцію з Блоком Юлії Тимошенко і Партією регіонів. Про це заявив голова КПУ Петро Симоненко в інтерв’ю телерадіокомпанії «ТРК–3 Студія» в Івано–Франківську. За його словами, комуністів не буде там, де присутній націоналізм.

КВУ проти підвищення бар’єра

Комітет виборців України називає неприйнятними ініціативи щодо підвищення прохідного бар’єра до Верховної Ради до 10 відсотків. «У разі підвищення прохідного бар’єру до 10 відсотків у парламенті не будуть представлені інтереси від 10 до 15 мільйонів виборців», — йдеться у заяві КВУ, яку цитує «Українська правда». Комітет вважає, що в умовах існування «закритих» списків, підняття виборчого бар’єра ще більше знизиться відповідальність депутатів перед вибор­цями, парламент перетвориться на своєрідний «закритий клуб».