Любителі професіоналів

06.09.2008
Любителі професіоналів

Молодий профі Макс Бурсак прагне переходу на дорослий рівень.

Промоутерській компанії K2 East Promotions ще не виповнилося й року, а її представники вже виграють та відстоюють різноманітні боксерські титули. 24–річний Максим Бурсак свій пояс чемпіона світу серед молоді за версією IBF (категорія до 72 кг) здобув у квітні цього року. Киянин переміг в усіх 15 боях на професійному ринзі. 27 вересня в столичному Палаці спорту в рамках турніру Tiger Boxing він захищатиме свій титул у протистоянні з аргентинцем Естебаном Вальдемаром Понсе.

На прес–конференції, організованій в одному із столичних казино, Бурсак розповів, що на майбутній поєдинок дивиться оптимістично, хоча й досі не бачив навіть записів боїв свого суперника. Відео за участю південноамериканця обіцяють йому дістати найближчим часом. «Але я обов’язково нокаутую суперника», — типово для подібних заходів заявив Макс.

Майбутній захист титулу молодіжного чемпіона може стати останнім для киянина — спортсмен мріє про «дорослий» пояс за версією IBF. Зараз ним володіє представник Німеччини Артур Абрахам, і саме з ним найбільше хотів би битися українець.

На зустрічі з пресою генеральний директор K2 East Promotions Олександр Красюк повідомив також, що компанія не вела перемовин про залучення під свої прапори олімпійського чемпіона Василя Ломаченка. Хоча деякі «акули пера й мікрофона» поспішили розтрубити про конфлікт між Кличками й одеситом після відмови аматора перейти в професіонали. При цьому Красюк не спростовує, що К2 хотіла б співпрацювати з таким боксером високого класу, яким є Василь. Наразі брати запросили Ломаченка з батьком на бій Віталія Кличка й Самюеля Пітера до Берліна. Але молодий чемпіон відмовився, пославшись на напружений графік тренувань.

Зате не заперечують представники компанії факт переговорів із ще одним українським призером Олімпіади — В’ячеславом Глазковим. Луганчанина вони називають «наступним Майком Тайсоном» і пророчать хлопцеві велике майбутнє. «Зараз ми переходимо до фінальної частини перемовин. Гадаю, вже найближчим часом ви почуєте про гучний перехід, не побоюся цього слова, великого українського суперваговика», — заявив Красюк.

Згадали на прес–конференції й про тимчасового чемпіона світу за версією WBA у напівважкій вазі Юрія Нужненка. Аби стати повноправним володарем титулу, Юрій мав зустрітися з пуерторіканцем Мігелем Анхелем Котто. Але той нещодавно програв бій мексиканцеві Антоніо Маргарито і втратив пояс чемпіона світу. Тепер за постановою WBA чемпіон повинен захистити свій титул до 3 грудня цього року. Уже 28 вересня має відбутися щорічна конференція WBA, й представники Нужненка сподіваються, що після неї українець таки отримає суперника й дату чемпіонського поєдинку.