Сучасна Роксолана

Сучасна Роксолана

Винятки лише підтверджують правило, але саме цим вони цікаві. Про місце жінки в ісламському світі не варто пояснювати. Втім Шейха Моза бінт Насер аль–Міснед ламає всі стереотипи про жінок Сходу. Вона є другою з трьох дружин еміра Катару Шейха Хамада бен Каліфа аль–Тані, але насправді є «першою леді» цієї країни. Навіть можна здогадуватися, що саме вона через свого чоловіка править цією маленькою країною з населенням лише один мільйон осіб, але такою багатою на нафту. Можна здогадуватися, що не без сприяння Шейхи саме з Катару веде мовлення найпопулярніший і найбільш демократичний телеканал арабського світу «Аль–Джазіра», який входить до п’ятірки провідних інформаційних телеканалів світу.

Жаба продовжує пити пиво

Жаба продовжує пити пиво

У музеї італійського міста Бользано з травня цього року експонується провокативна скульптурна композиція під назвою «Ногами вперед»: це більш ніж метрова жаба з висунутим язиком, розп’ята на хресті, але при цьому тримає в лапі кухоль пива та яйце. Скульптуру неоднозначно сприймають відвідувачі музею, а минулого тижня на цей блюзнірський витвір мистецтва відреагував навіть Ватикан. Папа Римський Бенедикт XVI звернувся до голови місцевого самоврядування Франца Пала з листом, у якому прохає усунути скульптуру з експозиції музею, оскільки вона «ображає релігійні почуття багатьох людей, для яких хрест є символом любові Божої та нашого спасіння». Рада музею в Бользано вирішила, незважаючи на критику Ватикану, що жаба залишиться частиною музейної експозиції до попередньо визначеного терміну.

Бен Ладен — будівничий

Бен Ладен — будівничий

61–річний шейх Тарік Мухамед бен Ладен, брат по батьку Осами бен Ладена, якого США називають «терористом світу» №1, планує збудувати найдовший у світі міст, який має зв’язати Ємен на Аравійському півострові з маленькою країною Джибуті у Східній Африці. Про це повідомив лондонський бізнес–часопис «Економіст». Наприкінці липня бен Ладен–старший підписав відповідну угоду з Джибуті. Загальна вартість проекту під назвою «Міста світла» просто фантастична — понад 200 млрд. доларів. Власне сама вартість будівництва мосту довжиною 28 кілометрів обраховується у 25 млрд. доларів, а решта — це вартість будівництва двох надсучасних міст з обох боків мосту. Реалізація проекту має розпочатися наступного року, а сам міст і два міста мають бути збудовані впродовж 15 років.

Всі статті рубрики