Директор «у кубі». Без варіантів?

Директор «у кубі». Без варіантів?

Сезон у львівському Першому українському театрі для дітей та юнацтва розпочався майже місяць тому, 10 серпня. Більшість директорів ТЮГів України це рішення назвали б дивним, а сам старт — передчасним. Оскільки ще не вся дітвора повернулася до міста, для таборів–морів–дач–бабусь у школярів є ще добрих три тижні, тож на переаншлаги сподіватися не доводиться. Але питання початку сезону — далеко не найгостріше і не найдивніше з тих багатьох питань, які турбують трупу цього театру останні десять років. Увесь цей час у Львівському театрі для дітей і юнацтва триває імпреза під назвою «Звільнення–поновлення з посади генерального директора Юрія Думнича». Триває за всіма правилами жанру — експозиція, зав’язка, кульмінація... Ось тільки розв’язка все ніяк не настане. Точніше, їх було кілька, але остаточного логічного завершення цієї історії, яка виснажила працівників театру, актори ніяк не дочекаються.

Історія, що стікає кров’ю з екрана

Історія, що стікає кров’ю з екрана

Братів Тавіані називають живими легендами італійського кіно. Поважним режисерам, яким уже під 80 років, у бажанні постійно дивувати кінематограф, провокуючи до пекельних дискусій, не відмовиш. Стрічка «Гніздо жайворонка» в цій їхній практиці — не виняток.

Сексапільні й літературні

Сексапільні й літературні

«Секс і мистецтво — нероздільні», — пригадали брати Капранови стару байку і напередодні чергового Форуму видавців у Львові вирішили креативно попіаритися. Придумали провести всенародні вибори найсексапільніших письменників шляхом народного голосування. Кажуть: на подвір’ї палацу Потоцьких, де стоять десятки книжкових яток, висітимуть скриньки з написом «Секс–символи української літератури».Люди мають вирішити, хто з дев’ятьох кандидаток, вибраних братами на власний смак, може дорівнятися за письмом чи зовнішніми задатками до визнаного світового секс–символу Мерилін Монро.

Queen. Знати, бачити, чути

Queen. Знати, бачити, чути

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

12 вересня у Харкові, на площі Свободи, відбудеться безпрецедентна подія — грандіозне шоу гурту Queen, яким легендарний гурт розпочинає свій європейський тур. Як наголошують організатори проекту, фонд Олени Франчук «Анти–СНІД» і самі музиканти, благодійний виступ буде присвячено боротьбі зі СНІДом. Від цієї хвороби, яка прогресує надшвидкими темпами, в Україні щодня помирає семеро людей, у 1991 році через неї загинув лідер Queen Фредді Меркюрі. «Згідно з прогнозами експертів, через шість років щодня СНІД забиратиме життя 140 українців, — каже голова Фонду «Анти–СНІД» Олена Франчук. — Учасникам гурту Queen є що сказати про небезпеку СНІДу. Вони говоритимуть щиро, і ми віримо, що їх почують».

Всі статті рубрики