Жадібні жлобінці

30.08.2008

Готуючись до другого сезону у вищій лізі чемпіонату Росії, кияни активно проводять контрольні зустрічі. Після турніру в Словаччині команда Олександра Сеуканда зіграла чотири матчі з білоруським «Металургом».

Попри товариський статус, поєдинки носили бойовий характер. У Жлобіні спершу переміг «Сокіл» (5:2), але наступного дня господарі взяли переконливий реванш (6:1). Причому в третьому періоді на льоду спалахнула масова сутичка. Арбітри не допустили серйозної бійки, але український «тафгай» Андрій Срюбко таки знайшов момент повчити уму–розуму латиського легіонера «жовтих шоломів» — Каспарса Саулієтіса. За це захисник отримав рекордні в кар’єрі 49 хвилин штрафу.

Додаткової принциповості протистоянню додавали слова російського наставника білорусів Євгена Лебедєва: «Поки я очолюю «Металург», українців тут не буде». Дивний вислів, надто ж з огляду на те, що наші хокеїсти завжди додавали міцності командам екстраліги й перебували в них на провідних ролях.

Не менш напружено ніж у Білорусі проходили й двобої у Броварах. На початку першого з них вилучення в обох командах зумовили швидкий розвиток подій. Спершу Віталій Литвиненко в меншості ефектним кистьовим кидком вивів «Сокіл» уперед. На що Губернаторов і Калачов уже до шостої хвилини відправили дві шайби в сітку воріт Карпенка в більшості. Під завісу стартового періоду рівновагу 2:2 встановив Євген Пастух, котрий в одній атаці провів силовий прийом, влучив у стійку воріт, а потім пробив–таки Андрія Буйка.

У другій 20–хвилинці київський оборонець Олександр Побєдоносцев успішно потужно «вистрелив» від синьої лінії. «Металург» тривалий час намагався відігратися й на останніх хвилинах матчу поміняв голкіпера на шостого польового гравця. Натомість ледь не пропустив — «соколи» Малов, Пастух і Цируль були близькими до того, аби вразити порожні ворота. А за 16 секунд до фінальної сирени прийшла розплата за марнотратство в вигляді голу Ковшика, якого забули на п’ятачку. У підсумку не надто приємна нічия 3:3.

Російські новачки нашої команди Сергій Шаламай і Андрій Шурупов, діючи в трійці з Юрієм Д’яченком, нічим особливим не запам’яталися. Принаймні чимось таким, що вигідно виділяло б їх від тих українців, що не потрапляють до основного складу.

Учора суперники в дещо змінених складах провели повторний двобій на ковзанці «Терміналу». І знову була зафіксована нічия — 4:4 (Шурупов, Д’яченко, Бобкін —2).