ХРОНІКА

29.08.2008

Шахи

Українець Василь Іванчук став переможцем турніру ХХ категорії за участю 10 гросмейстерів (середній рейтинг — 2745) у Москві — Меморіалу Михайла Таля. У дев’яти партіях львів’янин набрав 6 очок. Ще один наш співвітчизник, Руслан Пономарьов, із п’ятьма пунктами в активі поділив місця з другого по п’яте.

Олімпізм

Учасники й організатори Олімпійських ігор у Пекіні підбивають підсумки проведення змагань. У Китаї виступали представники 204 країн (рекорд Олімпіад), 87 із них отримали медалі. Уперше на п’єдестал зійшли атлети з Афганістану, Маврикію, Таджикистану й Того. Індія нарешті дочекалася «золота» в індивідуальних дисциплінах, а Бахрейн, Монголія та Панама взагалі отримали перших олімпійських чемпіонів. Усього спортсмени встановили 132 олімпійські рекорди й 43 світові.

Трансляції Ігор побили телевізійні рейтинги в Китаї й США, а офіційний сайт турніру вже за перший тиждень відвідало більше користувачів інтернету, ніж за весь термін Олімпійських ігор у Афінах у 2004 році. Організатори встановили рекорд за кількістю залучених волонтерів, яких цього разу назбиралося аж півмільйона.

Футбол

Останній матч 6–го туру першої ліги: «Закарпаття» — «Динамо–2» — 1:1 (Невуче, 73 — Варанков, 45).

Баскетбол

Міжнародний турнір (Естонія). Чоловіки. 2–й тур. Естонія — Україна — 79:66 (Ліщук (21)), Ізраїль — Данія — 85:53.