Коаліція тріщить?

Коаліція тріщить?

Прем’єр–міністр Юлія Тимошенко вчора звинуватила Президента в розвалі демократичної коаліції. Коментуючи заяву народного депутата Ігоря Кріля про неефективність більшості, Тимошенко відзначила: «Це не будь–який депутат «НУНС» заявив, а цілий Кріль. Це серйозна заява. Кріль — не просто Кріль, а глашатай Віктора Івановича Балоги і Президента. І сьогодні нарешті оприлюднено чітку позицію, що «НУНС» на чолі з Президентом готується створювати коаліцію з Партією регіонів». Слід відзначити, що тон останніх заяв Тимошенко не менше нищить коаліцію.

На прю

На прю

Президент України Віктор Ющенко заявив, що наша держава не підтримує рішення Росії про визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії і наголошує на непорушності міжнародного принципу збереження територіальної цілісності Грузії. «Ми жалкуємо у зв’язку з прийняттям такого рішення. Для України воно неприйнятне, і тому ми не можемо підтримати цю позицію», — сказав Ющенко в інтерв’ю агенції «Рейтер». Глава держави констатував, що такий крок Росії формує загострення, яке може відбитися на багатьох частинах світу. «Найголовніше — воно несе великий імпульс взаємної недовіри, коли фундаментальні домовленості, принципи довіри, яка здобута такими дорогими зусиллями, можуть бути втрачені через непродумані кроки — коли дипломатія, політика мирного врегулювання замінюється політикою сили», — сказав Президент.

Усім по заслугах

Усім по заслугах

Відкриваючи вчора засідання уряду, Прем’єр–міністр сказала, що на даний момент головною проблемою залишаються відновні роботи в постраждалих від повені регіонах. «Інфраструктура відновлюється, ми контролюємо цей процес, але є багато невирішених питань. Зокрема таких, як відбудова навчальних закладів», — констатувала Юлія Володимирівна. Вона зазначила, що тут із 1 вересня всі ВНЗ, школи і дитячі садочки розпочнуть роботу, а для уряду процес відновних робіт закладів освіти стане другим пріоритетом після відновлення житлових будинків для постраждалих від повені. Капітальний ремонт шкіл продовжать і після 1 вересня. Тимошенко також пообіцяла, що кошти на це в держави є, їх усі отримають повною мірою.

Всі статті рубрики