«Конверт» на мільярд

23.08.2008

Співробітники податкової міліції Сумщини припинили діяльність потужного конвертаційного центру, організованого на базі одного з підприємств Києва. Послугами «конверта» впродовж останніх трьох років скористалися до 500 суб’єктів підприємницької діяльності з Сумської, Донецької, Луганської та Київської областей. Обсяги тіньових операцій із незаконного отримання готівки склали майже один мільярд гривень!

Як повідомили «УМ» у податковій інспекції Сумщини, на київських махінаторів вийшли під час перевірки оперативної інформації про незаконні операції з отримання готівки одним із підприємств області.

Уже під час заходів в офісі столичної фірми сумські оперативники виявили схованки з пакетами документів, які засвідчили про масштаби тіньової діяльності підприємства. У двох тайниках, замаскованих під перекриттями в стелі, було знайдено статутні документи, печатки та штампи 25 підприємств із Донецької, Луганської, Київської та Сумської областей, печатки трьох підприємств, зареєстрованих за межами України (в офшорах), а також установчі документи, бланки накладних та договорів із відбитками печаток «фіктивних» фірм.

В іншому приміщенні офісу було знайдено сейф, в якому були комп’ютерна дискета з ключами доступу до системи «Клієнт–Банк» та близько сотні тисяч гривень готівки.

Документи, печатки та гроші, а також комп’ютерне обладнання з інформацією про діяльність конвертаційного центру наразі вилучено. Слідчі податкової міліції заарештували більш як сто рахунків «фіктивних» підприємств.

Розслідуванням цього масштабного злочину займається слідчо–оперативна група податкової міліції, яка має визначити обсяги тіньових операцій, розмір завданих державі збитків, дослідити всі факти протиправної діяльності осіб та забезпечити їх відповідальність перед законом.

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>