МОЗАЇКА ПЕКІНА

23.08.2008

Діти до 16–ти на Олімпіаду не допускаються!

Перевірити вік спортсменок–олімпійок, які виступали в змаганнях зі спортивної гімнастики, збирається Міжнародний олімпійський комітет. Його представники підозрюють, що деякі гімнастки можуть бути молодшими, ніж це дозволяє регламент Олімпіади. За його положеннями, брати участь в Іграх має право лише спортсмен або спортсменка віком понад 16 років.

Найбільший сумнів у спортивних функціонерів викликає вік китаянки Хе Сінь, яка стала дворазовою олімпійською чемпіонкою. Китайці вже встигли виступити із заявою, що вік їхніх спортсменів відповідає олімпійським вимогам. Члени МОК, у свою чергу, звернулися до Міжнародної федерації гімнастики з проханням розібратися у цій ситуації.

Дискваліфікація британського ловеласа

Британська асоціація любительського боксу дискваліфікувала боксера Біллі Джо Сондерса, який є членом олімпійської команди Великої Британії.

Причиною для такого рішення стала непристойна поведінка хлопця — він чіплявся до дівчини. Відеозапис інциденту за участю 18–річного англійця (виступає в категорії до 69 кг) уже встиг потрапити до інтернету.

Дискваліфікація на мрії Біллі про пекінські нагороди ніяк не вплинула — свої виступи на Олімпіаді британець припинив ще в 1/8 фіналу. Зате могла морально зашкодити трьом іншими спортсменам з Туманного Альбіону, які пробилися до півфіналів боксерського турніру у своїх категоріях. Про це, зокрема, згадував і головний тренер британських боксерів Тері Едвардс. Він шкодує, що справа набула розголосу під час Олімпіади. Розслідування ще триває.

Допінг для коней

Черговий скандал, пов’язаний із вживанням недозволених стимулюючих препаратів, розгорівся в кінному спорті. Перед фінальними змаганнями з конкурсу заборонений препарат капсаїцин виявили... в організмі коня німецького наїзника Крістіана Альмана. Після цього вершника й коня на кличку Кестер відсторонили від змагань. Члени німецької команди та лікарі, звісно, ні сном ні духом про присутність допінгу в організмі тварини не здогадувались. Тепер вони чекатимуть на допінг–пробу В, яка й вирішить долю Альмана та Кестера.