АФІША

22.08.2008
ФЕСТИВАЛЬНИЙ СИНДРОМ

«Перший Арт Спалах»

22 та 23 серпня у Хмельницькому відбудеться художньо–музичний фестиваль «Перший Арт Спалах».

Перший день буде мистецьким. Дій­ство розпочнеться з встановлення художньої інсталяції «Мистецький кінь». Автори інсталяції в концептульній формі показують нинішнє становище сучасного мистецтва на території України. Воно складається зі «сміття», але продовжує бути натуральним. Воно бажає злетіти в нез’ясовні висоти сприйняття, але йому зв’язують крила, і на важких колесах долі воно «буксує» на місці. Через це сучасне мистецтво втрачає до себе інтерес. Але, як і раніше, воно готове дарувати сп’яніння своїм шанувальникам.

У програмі відкриття виставки сучасного мистецтва, учасниками якої будуть Олександр Антонюк, Олексій Демидов, Олександр Куркчі, Михайло Ніколаєв

23 серпня за модеруванням Ігоря Пелиха відбудеться концерт гуртів «Мотор’рола» (м. Хмельницький), «Роллікс» (м. Херсон) та «Ступєні» (м. Дніпропетровськ).

 

«День Незалежності в Уніжі»

Щороку стає дедалі поширенішим явищем серед молоді відзначати День Незалежності в якийсь відмінний від офіціозу спосіб. І рік від року шириться коло заходів, які надають таку можливість. Цього літа додасться ще один «День Незалежності» — «День Незалежності в Уніжі».

Фестиваль відбудеться на тій самій місцині, де відлунав однойменний фест у червні цього року — в селі Уніж Городенківського району Івано–Франківської області, на мальовничому закутку Дністра.

Співочу частину заходу забезпечуватимуть «Хорта», «От Вінта!», «Самі Свої», «Рутенія», «Сад», «Тінь Сонця», «Брем Стокер», «Транс–Формер», «Полинове Поле», «АнтиПоп», Едуард Драч та інші. До речі, спеціально до цієї події дотепники з гурту «Брем–Стокер» (Рівне) пообіцяли записати, а відтак і виконати на підмостках свята дві народні повстанські пісні у власних обробках.

 

«Країна мрій у Львові»

На День Незалежності львів’яни замріються на хвилях славнозвісного етнофестивалю «Країна мрій». Гулянка пройде в музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Розважати і дарувати гарний святковий настрій людям у вишиванках будуть Олег Скрипка та «Оркестр Либідь», «Осі міра» (Білорусь), «АтмАсфера», «Фанфаре Оркестр», «Хорея Козацька», проект «Рідня», родина Тафійчуків зі Верховини, родинний танцювальний ансамбль із карпатського села Вібче, вінницькі весільні музики з села Дмитрашківка, львівські гурти «Коралі», «Люди добрі», «До схід сонця». Запрошено кобзарів — Юрка Фединського, Лайоша Молнара, Ярослава Криська.

За традицією на «Країні мрій» розгорнеться величезний ярмарок–майстерня витворів народних майстрів, дитяча галявина, танцювальний майданчик і майстер–класи артистів. n

 

ВИСТАВКИ

Галерея «Ательє Карась»

«Китай назавжди!»

Учасники виставки — Олександр Гнилицький, Ілля Чічкан, Маша Шубіна, Микола Масенко, Влада Ралко, Ігор Гусєв, Віктор Покиданець, Володимир Щербак, Сергій Кузнєцов.

 

Галерея Da Vinci

«Ліс скульптур»

Кращі українські скульптори. Мала пластика.

 

Галерея «Триптих»

Наталя Дере­в’янко–Мудрук

«Казки для дорослих»

Скульптура

«Мої казки — про маленьких тендітних чоловічків, які... поряд із нами, — розповідає авторка. — Вони живуть своїм власним життям у нашому великому реальному світі, і я лише спостерігаю за ними. Мої персонажі — романтики та мрійники, шукачі пригод... Вони мріють про перемоги, відкриття та славу, словом, грають у ті ж самі ігри, в які граємо ми».

 

 

Національний художній музей

Георгій Меліхов

Живопис, графіка

До 100–річчя від дня народження художника

 

Галерея «Неф»

Персональна виставка Олександра Куріненка

Живопис

Представлено понад 40 робіт митця різних періодів творчості. Основна тема — пейзажі різноманітних куточків України: Крим, Житомирщина, Черкащина, Київ...

 

КІНО

«Мавпи в космосі»

США

Режисер — Кірк Де Мікко

Анімація. Команда з трьох мавпочок вирушає в подорож Галактикою. Люсі — така собі відмінниця, яка знає відповіді на всі запитання. Титан — супергерой, а Хем — онук першої мавпочки–астронавта. Команда потрапляє на планету Вазуу, де мешкають незвичайні дивні істоти. Саме вони за наказом Короля викрадають Титана та літаючий корабель — Хему та Люсі мають урятувати товариша та повернутися додому.

 

«Грім у тропіках»

США

Режисер — Бен Стіллер

У ролях — Бен Стіллер, Джек Блек, Роберт Дауні–мол.

Знімальна група працює над дуже дорогим та масштабним фільмом про війну. Але одного дня режисер дізнається, що бюджет стрічки суттєво урізали, і за які гроші працювати далі — невідомо. До того ж, актори почали викидати всілякі фортелі й демонструвати власні амбіції. Незважаючи на ці форс–мажори, режисер відмовляється заморозити проект і в пошуках «натури» веде свою команду в глибокі джунглі Південно–східної Азії, де вони зустрічаються зі справжніми «поганими хлопцями».

 

«Міраж»

Росія

Режисер — Тегран Кеосаян

У ролях — Альона Хмельницька, Олексій Чадов, Віктор Вержбицький, Дмитро Мар’янов, Олексій Панін.

Троє дівчат, що спокусилися «вигідною» роботою на Близькому Сході, стають жертвами работоргівців. Двоє туристів допомагають дівчатам утекти з полону. Вони переховуються в місті, набитому боєприпасами. Але як вистояти перед зграєю розлючених бандитів? І тут з’ясовується, що життя однієї дівчини коштує дуже дорого — один супергерой отримав замовлення з Росії знайти її і повернути додому.