Гаррі Поттер відкладається!

20.08.2008

Надзвичайно неприємний сюрприз піднесла всім шанувальникам Гаррі Поттера кінокомпанія «Уорнер бразерз». Виявляється, поттеромани марно рахували дні, які залишилися до 21 листопада. Прем’єру нової серії пригод учнів магічної школи Гоґвардс, призначену на цю дату, перенесено аж на вісім місяців! Хоча фільм уже цілком готовий, він лежатиме на полиці до 17 липня 2009 року.

Як пояснив президент «Уорнер бразерз» Алан Горн, «літо — більш придатний період для прем’єри такого фільму, як «Гаррі Поттер і напівкревний принц», ніж осінь.

Воно–то так — скажімо, попередній епізод, «Гаррі Поттер і орден Фенікса», вийшовши у липні минулого року, заробив у світовому прокаті 938 мільйонів доларів. Але навіщо ж у такому разі було обманювати надії мільйонів глядачів, обіцяючи показати нову серію цього року!

У пана Горна, щоправда, є ще одне виправдання — за його словами, кінокомпанії й досі відчувають наслідки страйку сценаристів, через який змінилися строки виходу інших фільмів. Саме тому, мовляв, на літо–2009 у розкладі запланованих прем’єр звільнилося багато днів, тож треба їх чимось забивати.

Залишається сподіватися, що наступної, останньої, серії «поттеріани» не доведеться чекати ще п’ять років. Нагадаємо, що фінальна частина «Гаррі Поттер і смертельні реліквії» у кіноверсії буде розділена на дві серії, перша з яких за планом вийде восени 2010–го, а друга — влітку 2011 року.