Понеділок — день приємний

19.08.2008
Понеділок — день приємний

Вправу на кільцях Олександра Воробйова судді оцінили «бронзою». (Фото Рейтер.)

Учора наші співвітчизники продовжили успішний похід по медалі. Першим з українців на п’єдестал зійшов луганський гімнаст Олек­сандр Воробйов. У своїй коронній вправі на кільцях він не зробив жодної помилки й пропустив уперед лише двох атлетів із Піднебесної.

А от наші дівчата на брусах виступили гірше: Анастасія Коваль отримала п’яту оцінку, а Дарина Згоба, злетівши зі снаряда, — восьму.

Бронзовий порив Сашка підтримала легкоатлетка Олена Антонова. Медаль у метанні диска для 36–річної спортсменки з Дніпропетровщини ста­ла сатисфакцією за відносні невдачі на попередніх стартах. У Греції чотири роки тому Олена посіла п’яте місце, на чемпіонаті світу — шосте, і от — бажана третя позиція. Найкращий власний результат сезону в п’ятій спробі дозволив Антоновій потіснити з призового місця китаянку Сонг.

Намагався піднятися на п’єдестал і важкоатлет Ігор Разорьонов. Але в категорії до 105 кг вище шостого рядка не підскочив.

На жаль, четвертою завершила змагання стрибунок на батуті миколаївка Олена Мовчан.

У чвертьфінальному поєдинку в боксерській категорії до 57 кг наш Василь Ломаченко вчора надвечір здолав китайця Лі Янга і забезпечив собі як мінімум бронзову нагороду.

 

ВІН ЖЕ ПАМ’ЯТНИК!
У Пекіні — назавжди

У пекінському парку Чаоян відкрили два пам’ятники українцям — Тарасові Шевченку й Сергію Бубці. Втім обидва творіння рук місцевого майстра викликають більше невдоволення, ніж захоплення. Сам легендарний легкоатлет назвав свою скульптуру на повний зріст із жердиною «жахливою». Думається, не надто був би задоволений мистецьким творінням і великий Кобзар — бюст старого худорлявого Шевченка чомусь надто похилив голову вперед, наче от–от завалиться.

Обидві роботи виконав китайський скульптор і громадський діяч, місцевий народний депутат Юань Сікунь. Він нагороджений високою державною відзнакою України — орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.