ХРОНІКА

12.08.2008

Теніс

Киянин Сергій Стаховський став переможцем турніру серії «челенджер» в іспанському місті Сеговія (хард, призові — 106 тисяч євро). В останніх двох матчах українець переміг іспанця Наварро–Пастора (7:6, 7:5) і бразильця Алвеша (7:5, 7:6). Цей успіх дозволив Стаховському піднятися на найвищу в його кар’єрі, соту, позицію світового рейтингу.

Хокей

Київський «Сокіл» посів друге місце на Меморіалі Павла Забойника в Словаччині. У другому матчі турніру українці переграли «Нітру» — 4:3 (Пастух, Сальников, Яковенко, Аверкін; буліти — 2:1), а в третьому розійшлися нічиєю зі «Зволеном» — 2:2 (Гунько, Благий; бул. — 1:2). Першою позицією підопічні Олександра Сеуканда поступилися «Нітрі» лише за різницею закинутих і пропущених шайб.

Баскетбол

Чоловіча збірна України продовжує засмучувати своїх прихильників невтішними результатами в товариських матчах. Цього разу підопічні Валентина Мельничука в рамках підготовки до кваліфікації чемпіонату Європи поступилися команді Фінляндії — 76:92.

* * *

Молодіжна збірна України, складена з гравців віком до 20 років, завершила чемпіонат Європи в Ризі на восьмому рядку протоколу. У зустрічах за місця з п’ятого по восьме «синьо–жовті» програли командам Чорногорії (53:90) і Франції (78:96). А у фіналі серби перемогли ровесників із Литви — 96:89.