Бронебюсти німецьких поліціянток

09.08.2008

Керівництво німецької поліції заохочує жінок–поліцейських одягати на службі спеціальну модель бюстгальтера, який з огляду на його функції вже отримав назву «куленепробивний». Може, це звучить як жарт, але справа цілком серйозна. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, ідея такої білизни спала на думку одній поліціянтці, яка помітила, що звичайні бюстгальтери непридатні для носіння в комплекті з бронежилетом. Під час удару кулі пластикові чи металеві елементи звичайного ліфчика впиваються в тіло і спричиняють серйозні поранення. Тож поліціянткам запропонували нову модель.

Вона нагадує спортивний бюстгальтер, не містить пластикових чи металевих елементів і має губчату підшивку з внутрішньої сторони для пом’якшення удару. Наразі новий бюстгальтер виготовляють із бавовни або поліестеру білого кольору. На стрічці під грудьми міститься напис «polizei» («поліція»).

«Нові бюстгальтери є піонерським починанням», — запевнив речник німецької поліції Рюдігер Картенс. За його словами, безпека самих поліцейських є найвищим пріоритетом.

У німецькій поліції служать загалом близько трьох тисяч жінок.