ЦИТАТИ ТИЖНЯ

07.08.2008

Протести газівників

Учора працівники газових господарств розпочали безстрокову акцію протесту. Протестувальники вимагають невідкладного встановлення обґрунтованих тарифів на послуги з транспортування та постачання природного газу, повного погашення боргів за надані з початку року послуги, підвищення заробітних плат. У Києві на мітингах, що проходили під будівлею Кабінету Міністрів та секретаріату Президента, брали участь представники понад 40 підприємств газопостачання та газифікації, повідомила агенція УНІАН із посиланням на Профспілку працівників газових господарств України. Працівники вийшли на мітинги в кожному місті України, де розташовані підприємства галузі. Газовики запевняють, що, незважаючи на всеукраїнську акцію протесту, забезпечуватиметься безперебійне та безаварійне газопостачання споживачів. Якщо ж вимоги не будуть виконані, газові підприємства погрожують припинити газопостачання споживачів (крім тих, відключення яких неможливо здійснити з технологічних причин).

У податковій затримали хабарника

У Києві під час одержання хабара в сумі 20 тисяч доларів затримали директора Департаменту контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів Державної податкової адміністрації України. Операцію провели працівники антикорупційного бюро ГУБОЗ МВС спільно з Генеральною прокуратурою. Податківець отримав кошти від приватного підприємця за видачу ліцензії на оптову реалізацію алкогольної продукції. Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ст. 368 КК.

Корупція в РДА

На Житомирщині викрито службових осіб районної державної адміністрації, які підробили рішення про надання низці сільськогосподарських підприємств району компенсації фактичних витрат у хмелярстві за рахунок коштів державного бюджету. ДЗГ МВС інформує, що ці 24 підприємства не мали права на отримання компенсації у зв’язку з несплатою обов’язкових платежів до держбюджету. Таким чином, державі було завдано збитків на суму понад 3,5 млн. грн.