Прострілені лики несвятих

06.08.2008

У Бердянську з’явилася нова розвага: люди, яким допекли українські політики, можуть постріляти у тирі, де мішенями замість зайчиків і вовчиків слугують карикатури на вітчизняних політиків: Віктора Ющенка, Юлію Тимошенко та Віктора Януковича. Постріл в епатажному тирі коштує півтори гривні. За ці гроші клієнтові видають гвинтівку для пейнтболу та спеціальні кулі з фарбою.

Найбільшою популярністю серед стрільців курортного міста на Азовському морі користуються мішені Ющенка й Тимошенко, хоча стріляють також по Януковичу, пише кореспондент газети «Бердянськ діловий». В один із днів мішеней з ликом Віктора Федоровича не було. «Сьогодні не завезли, але на продаж це все одно не впливає. Більшість клієнтів і так «замовляють» Юлю та іншого Вітю. Ми ж не в Івано–Франківську», — пояснив працівник тиру.

Самі «мішені» на появу такого жорстокого атракціону ще ніяк відреагували. Натомість дніпро­петровська облас­на організація партії «Батьківщина», котру (мається на увазі — партію) очолює Юлія Тимошенко, закликала правоохоронців вжити заходів для припинення стрілянини по зображеннях політиків. «Такі незаконні дії з боку управління тирів і бездіяльність органів місцевої ради та місцевого самоврядування розпалюють ворожнечу на політичній основі, ображають честь і гідність не тільки політичних та державних діячів, а й усього населення України», — йдеться в заяві «тимошенківців». Члени осередку наполягають, щоб правоохоронні органи і Служба безпеки України дали правову оцінку такій забаві.