Від смерті врятував ремінь

06.08.2008

Один із найкращих акторів сучасності, «оскароносний» Морган Фрімен, ледве не загинув в автокатастрофі. Як повідомляє газета «Лос–Анджелес таймс», позавчора пізно ввечері автомобіль «Ніссан Максіма», за кермом якого перебував 71–річний Фрімен, після невдалого маневру на швидкісному шосе у штаті Міссісіпі кілька разів перекинувся й вилетів у кювет. Щоб дістати зіркового водія та його супутницю з машини, рятувальникам довелося розрізати понівечене авто за допомогою спеціального обладнання.

На щастя, незважаючи на серйозність аварії, обоє постраждалих залишилися живими, а Фрімен навіть перебував при свідомості, жартував та підбадьорював рятувальників. Від загибелі людей врятувало те, що обоє вони були пристебнуті ременями безпеки. Тест на алкоголь підтвердив, що Морган був цілком тверезим.

Так чи інакше, медики оцінили стан актора як важкий. Зірку «Втечі з Шоушенка», «Брюса всемогутнього», «Крихітки за мільйон доларів» та інших відомих кінострічок терміново на гелікоптері транспортували в медичний центр у Мемфісі, штат Теннессі, де акторові зробили кілька операцій. Тепер Фрімен, у якого в кількох місцях зламана рука й ушкоджене плече, почувається значно краще. І, як запевняють лікарі, до початку зйомок нового фільму Клінта Іствуда «Людський фактор» повністю одужає. У новій стрічці актор зіграє Нельсона Манделу.