Танки йдуть на Одесу

05.08.2008

О десятій ранку 24 серпня почнеться парад військ не лише на столичному Хрещатику. Як поінформував «УМ» глава Одеської облдержадміністрації Микола Сердюк, у цей самий час вийдуть урочистим маршем на Куликове поле Одеси і воїни низки з’єднань Південного оперативного командування. «Усього двадцять підрозділів із військовою технікою та озброєнням буде залучено до участі у святковому параді, — уточнив пан Сердюк — полковник ЗСУ в запасі. — У парадних коробках пройдуть перед жителями міста понад півтори тисячі військовослужбовців і 46 одиниць техніки. А о десятій годині вечора пролунає святковий салют двадцятьма гарматними залпами з вогневої позиції у парку Перемоги».

Багато зразків сучасної військової техніки та озброєння ще 21 серпня буде виставлено для огляду на Куликовому полі, додав Сердюк. У районі оглядових майданчиків з бойовою технікою буде також розгорнуто чотири польові кухні та організоване частування солдатською кашею мешканців і гостей Одеси.

Ще більший оглядовий майданчик зі зразками військових літаків, гелікоптерів, озброєнням Повітряних сил ЗС України розгорнуть військовослужбовці 5–го Повітряного корпусу на військовому аеродромі Шкільний, що на південній околиці обласного центру. У районі Театру музичної комедії на огляд одеситів представлять сучасні зразки засобів зв’язку та комунікацій Повітряних військ ЗСУ. На причалах Практичної гавані будуть готові до відвідин військові кораблі та бронекатери Західної військово–морської бази.