Китайський синдром Шерон

05.08.2008
Китайський синдром Шерон

Даремно Шерон Стоун просила вибачення у китайців — вони її не простили. Більше того, збираються подати на зірку «Основного інстинкту» до суду. А все через необережне висловлювання актриси, сказане після страшного землетрусу, який відбувся в Китаї ще 12 травня.

Нагадаємо, тоді Стоун сказала, що причиною стихійного лиха, яке забрало десятки тисяч людських життів, стала погана карма Китайської Народної Республіки, влада якої дуже погано поводиться з прихильниками незалежності Тибету. Після цього в Китаї Шерон оголосили персоною нон грата й навіть хотіли заборонити прокат фільмів за її участі. Зрозумівши, що бовкнула зайве, 50–річна кінозірка офіційно попросила вибачення у китайського народу й заявила, що хоче допомогти ліквідації наслідків землетрусу і «присвятити себе допомозі китайським людям».

Однак, як виявилося, мешканцям Піднебесної цього мало. Обурені неповагою голлівудської білявки китайські юристи зібрали понад тисячу підписів постраждалих від землетрусу, які готові судитися з Шерон Стоун. І тепер ця дружна компанія висуває до актриси позов на суму... 1 мільярд доларів! Звісно, Шерон — особа небідна, але таких грошей у неї, природно, немає. Втім адвокат позивачів Мінг Хай на цю «дрібницю» не зважає, наголошуючи, що знаменитість повинна сповна заплатити за образу.

Бідній Стоун відверто не щастить. Адже вона ще не встигла отямитися від «наїздів» організації «Люди за етичне поводження з тваринами» (ПЕТА), яка звинуватила­ актрису у знущанні... над павуком. Захисники звірів згадали, що в 1981 році на зйомках «жахливчика» «Смертельне благословення» Шерон, боячись павучої отрути, наказала відрізати клешні тарантулу, з яким знімалася в одному епізоді. Активісти ПЕТА навіть запропонували Стоун безкоштовно просканувати мозок, аби дізнатися, чому вона байдуже ставиться до страждань тварин і носить натуральне хутро...