ЦИТАТИ ТИЖНЯ

01.08.2008

Кирило,
митрополит Смоленський і Калінінградський (РПЦ)
— про свої враження від спроб української влади послабити статус Московської церкви:

— У Києві [під час святкування 1020–річчя Хрещення України–Руси] я бачив тисячі православних людей, які так вітали патріарха [РПЦ Алексія ІІ], як я не пам’ятаю за все життя. Хтось сказав, що це нагадувало зустріч визволителів — така радість була серед українців. Це був вияв колосальної підтримки тієї простої істини, що колись була сказана однією преподобною і богоугодною людиною: «Росія — Україна — Білорусь — це і є свята Русь».

(«Інтерфакс–Україна»)

 

Степан Курпіль,
народний депутат від БЮТ
— про існування двох проектів (Кабміну й Президента) щодо виплати матеріальної допомоги потерпілим від повені:

— Ющенко, з одного боку, говорить про те, що не треба бути «добрим Дідом Морозом», маючи на увазі уряд, який піклується про соцвиплати. А з іншого боку — сам намагається ним бути.

(«Форум»)

 

Віктор Балога,
голова секретаріату Президента
— про недоліки соціальної політики уряду:

— Складається враження, що єдине завдання уряду в бюджетній сфері — це забезпечити красиву цифру надходжень, аби вкинути суспільству чергову порцію переможних звітів про наповнення державної скарбниці. Однак бюджет — це не тільки доходи, а й видатки. А їх якраз немає на важливі соціальні програми з медицини, охорони здоров’я, безпеки праці, житлового будівництва, науки.

(прес–служба Президента)

 

Віктор Уколов,
народний депутат від БЮТ
— про намагання працівників секретаріату Президента утриматися при владі:

— Цими надіями зараз живе не тільки головний президентський «сантехнік», як його охрестив Президент, а й уся Банкова, яка його стараннями перетворюється на бойлерну.

(«Форум»)

 

Давид Жванія,
народний депутат від «НУНС»
— про тиск на нього з боку секретаріату Президента:

— Я хочу заявити: у мене нормальний психічний стан, і ця команда мене не змусить ані покінчити життя самогубством, ані виїхати з України, ані навіть злякатися.

(«Укра­їн­ська правда»)