АФІША

01.08.2008
ВИСТАВКИ

Вадим Бондаренко. Живопис

Більш дивного чоловіка, ніж Вадим Бондаренко, годі шукати. Живе чи то в Одесі, чи то в Амстердамі. Зрідка спливає в мистецькому житті столиці з глобальними ідеями. Цього разу він презентує життя жінок майбутнього — з роботами. Закохані роботи дарують їм квіти, допомагають народжувати маленьких роботів. Усі реалії на картинах ніби з листівок ХХ століття. Мистецтвознавці називають його творчість «кібер­шизоїдним гіперреалізмом».

Галерея «Ательє Карась», виставка триває до 26 серпня

 

INYS. Фотографія

Автор пропонує у своїй першій персональній фотовиставці, присвяченій Києву, подивитися на незвичні ракурси — вертикалі, і, можливо, відкрити для себе столицю поіншому, і полюбити її ще більше! INYS — творче псевдо фотографа.

Фонд сприяння розвитку мистецтва, Фролівська, 1/6, Виставка триватиме до 9 серпня

 

КЛУБИ

Mad heads XL, «Східний експрес»

Група «Mad heads XL» — це потужна позитивна енергетика й оптимізм, якими наповнена їхня музика, а також яскраві концертні шоу, які не залишають нікого байдужими ні в маленьких клубах, ні на великих майданах. Це суміш рок­н­рольного драйву, ска, регбі і українського фольку.

1 серпня, Docker Pub, 22.00

 

Singleton & InWhite

Музиканти грають у стилі pianorock. На сцені панує гармонія, а якщо придивитися, нахабство і буйний темперамент, бунтарський дух.

1 серпня, арт­клуб «44»

Квиток — 40 грн.

 

КЛАСИКА

Фестиваль «Чарівні звуки скрипки»

Фестиваль пройде у цгалереї «Хлібня». Виступатимуть лауреати міжнародних конкурсів О. Говоруна (скрипка) і О. Улітіна (фортепіано).

2 серпня, Софія Київська, 19.30

 

ФЕСТИВАЛІ

«Потяг до Яремчі»

У літературно­мистецькому фестивалі беруть участь письменники — Юрко Андрухович, Тарас Прохасько, Андрій Бондар, музиканти — «Дримба да дзига», «Рура», «Гуцул Каліпсо», «Русичі», «Мертвий півень», La Scarenemurta (Італія). Крім літературних читань і рок­концерту, організатори пропонують кінопрограму, підготовлену Олесем Саніним, і вогняне шоу від фаєр­команди з Чернівців «Тіні вогню».

2 серпня, Яремче, Будинок культури і стадіон.

 

Металфестиваль Metal Head Mission

На фестивалі виступлять близько 70 гуртів із різних країн світу, в тому числі Moonspell, Cynic, Corgoroth, Agnostic, Front, Wolfshade, Formalin, Mass Massacre та інші.

4—9 серпня, 9й кілометр траси Євпаторія—Сімферополь, розважальний комплекс «Сонечко», початок виступів — о 13.00.

 

«Туризм без кордонів — Левада» — новий і одразу потужний етнофестиваль

Відбудеться 1—3 серпня на берегах поблизу села Торчиновичі (межа Самбірського та Старосамбірського районів Львівської області).

Розкручені імена гуртів «Скрябін», «Крихітка Цахес», «Оркестра Янки Козир», «Юркеш», «Гуцул Каліпсо» та українців із Польщі «Беркут» зберуть велику та вдячну публіку, яка зможе смакувати правдиву українську музику та впродовж трьох днів побувати на смачнючому Святі Деруна, оглянути лендарт від львівських митців та виставки народних промислів, узяти участь у численних майстер­класах або ж стати співавтором автомобільних шоу «Шляхами Швейка» чи «Горбатий Запорожець», щовечора дивуватись феєрверками, кататись на велосипедах екологічними маршрутами та плавати катамаранами.

Відвідувачі з дітьми зможуть залишити своїх малюків на дитячому майданчику, а віруючі матимуть змогу в неділю відвідати святкову літургію в Лаврівському монастирі.

Святкову програму 1 та 2 серпня завершатимуть дискотеки «Слухай українське!» і яскраві феєрверки.

 

«Барикада на Тузлі» — літературно­мистецький українокримськотатарсько­білоруськоросійський фестиваль

1—3 серпня в Автономній Республіці Крим, у містах Сімферополь, Керч та на острові Коса Тузла за сприянням Мистецького об’єднання «ОstaNNя Барикада» відбудеться Перший міжнародний літературно­мистецький українсько­кримськотатарськийросійсько­білоруський фестиваль «Барикада на Тузлі». Фестиваль передбачає перформанси, літературні читання молодих кримськотатарських, українських, російських та білоруських письменників та виступи бардів.

Основні заходи відбудуться на острові Тузла, крім того, передбачені пресконференції, виступ у Сімферопольській бібліотеці, Керченському міському слідчому ізоляторі та Керченському музеї океанології.

Учасники: Сергій Жадан, Світлана Поваляєва, Сашко Ушкалов, Тарас Прохасько, Едуард Драч, лірник Сашко, Олесь Доній, гості з Москви, Мінська, Криму.

 

«Про Рок» — рок­фестиваль

2—3 серпня на Сумщині в Конотопі пройде уже традиційний рок­фестиваль «Про Рок». До участі запрошено ВВ, Rage (Німеччина), Devilish Impressions (Польща), “Пан Пупець» (ІваноФранківськ), Rasta (Білорусь), «Пілот» (Росія), «Система Кор» (Коростень), «Віскула» (Луцьк), «Ефір» (Ірпінь), «Морія» (Київ) та інші відомі в музичних колах гурти.

 

КІНО

«Без цензури» (США)

Режисер: Брайан Де Пальма

У ролях: Сахар Аллу, Ерік Андерсен, Патрік Керролл, Роб Дівейні, Іззі Діаз, Майк Фігуроа

В обов’язки групи аме­риканських солдатів, які несуть службу в Іраку, входить охорона контрольнопропускного пункту і перевірка машин, які через нього переїжджають. Вечорами військові проводять час за читанням книг і журналів. Після кількох тижнів служби атмосфера загострюється. Якось уночі двоє солдат вриваються до іракця в дім, ґвалтують його дочку і знищують родину. Цей злочин тягне за собою низку інших. За подіями глядач спостерігає через призму самих солдат, представників ЗМІ, іракців.

 

«Мумія: гробниця імператора драконів» (США)

Режисер: Роб Коен

У ролях: Брендан Фрейзер, Джет Лі, Марія Белло, Джон Ханна, Люк Форд, Мішель Йео, Ізабелла Леун, Ентоні Вон

На Далекому Сході невгамовні батько і син, Рік і Алекс О’Коннелл, розкопують мумію першого імператора королівства Кін, який постійно змінював зовнішність і був проклятий багато століть тому чаклуном. Монарх повертається до життя, і герої розуміють, що його сила тільки збільшилася. Мумія готова підняти всю Азію в боротьбі за світову імперію. І це станеться, якщо О’Коннеллі його не зупинять.

 

«Фестиваль фільмів Сергія Параджанова»

У столичному кінотеатрі «Жовтень» три­ває фестиваль «Сергій Параджанов: кінорежисер, художник, геній». У рамках фестивалю показують чотири фільми видатного кіно майстра — «Тіні забутих предків», «Колір граната», «Легенда про Сурамську фортецю» та «Ашик­кериб».

У фойє кінотеатру можна також переглянути репродукції художніх творів Сергія Параджанова.