НОВИНИ ПЛЮС

31.07.2008

Кернес готується до арешту?

Марина Стоматіна — адвокат секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса — вчора заявила, що Міністерство внутрішніх справ готує арешт Кернеса найближчим часом. За словами Стоматіної, «таку вказівку вони (правоохоронці) отримали від своїх керівників». «Підтвердження цьому — інформація прес–центру МВС України, розміщена на офіційному сайті МВС України, у якій прямо вказується, що Кернес підозрюється в здійсненні злочинних дій», — вважає адвокат. «Жодних підстав для арешту Геннадія Кернеса немає, і МВС просто готує громадську думку перед своїми незаконними діями», — цитує Стоматіну сайт харківської міської влади. Кернес також очікує «масових обшуків» за місцями роботи і проживання.

Сьогодні секретар Харківської міськради має намір прибути в Головне слідче управління МВС у Києві — до слідчого Колесника — для надання свідчень як свідок.

Керівник «Єдиного центру» на Рівненщині втратив мандат

Рівненська обласна територіальна виборча комісія припинила повноваження депутата облради від БЮТ Валерія Богуцького, який нещодавно очолив крайову організацію партії «Єдиний центр». Як передає УНІАН, Богуцького відкликано з облради згідно з рішенням міжпартійного з’їзду БЮТ, оскільки він вийшов із лав ВО «Батьківщина», а колишні однопартійці виключили його з фракції. Місце Богуцького в облраді отримав наступний за списком кандидат.

Після рішення ТВК «єдиноцентрист» заявив на прес–конференції, що оскаржуватиме позбавлення його мандату в суді. Перебіжчик «не хоче миритися з політичним феодалізмом, який сповідує БЮТ».

Водночас керівник фракції БЮТ в обл­раді Микола Кучерук висловив думку, що Богуцький покинув лави «Батьківщини» через те, що блок не захотів підтримати його як кандидата на посаду міського голови Рівного під час майбутніх виборів мера.

Секретаріат уряду допоможе постраждалим зарплатою

Співробітники секретаріату Кабінету Міністрів вирішили перерахувати одноденну зарплату на допомогу потерпілим від повені в регіонах Західної України. Чисельність секретаріату становить близько 1 тисячі осіб.

Раніше намір перерахувати одноденну зарплату на допомогу потерпілим від паводка висловили співробітники Генпрокуратури та центрального апарату Мінмолодьспорту.