ХРОНІКА

31.07.2008

Легка атлетика

На турнірі в Монте–Карло — четвертому етапі серії «Супер–Гран–прі ІААФ» — росіянка Олена Ісінбаєва встановила черговий світовий рекорд, стрибнувши з жердиною на 5,04 м. Своє попереднє досягнення підопічна українського тренера Віталія Петрова перевищила на 1 см.

Українські легкоатлети старт у Монако пропускали.

Футбол

Перша ліга. Останній матч 2–го туру. «Прикарпаття» — «Десна» — 0:0.

* * *

Головний тренер московського «Спартака» Станіслав Черчесов подякував півзахисникам Максиму Калиниченку (гравцеві збірної України) та Єгору Титову за багаторічне служіння клубу, але заявив, що не бачить Калину та Єгора в «основі» «Спартака». Відтак гравцям запропоновано шукати нові команди. При цьо­му контракт Калиниченка з «червоно–білими» розрахований до кінця 2008 року.

* * *

Лондонський «Челсі» виграв у товариському матчі в збірної Малайзії — 2:0. Андрій Шевченко вийшов на заміну на 70–й хвилині замість автора першого голу Ніколя Анелька.

* * *

Турнір Trofeo TIM (три матчі поспіль по 45 хв., у разі нічийного результату — серія пенальті). «Ювентус» — «Мілан» — 2:2 (Трезеге, Маркіонні — Зеєдорф (2); пен. — 2:4), «Ювентус» — «Інтер» — 1:0 (Яквінта), «Інтер» — «Мілан» — 0:0 (пен. — 3:4).

Формальним переможцем визнано «Мілан».

* * *

Чемпіонат Європи серед студентів (Київ). Фінали. Чоловіки: Університет Кана (Франція) — Міжрегіональна академія управління персоналом (Україна) — 4:3. Жінки: Мадридський університет (Іспанія) — Мюнхенський технічний університет (Німеччина) — 5:1.

До «срібла» МАУП Україна додала «бронзу» Університету нафти й газу: у матчі за третє місце іванофранківці обіграли німецьких студентів із Бохума — 5:3.

Теніс

На турнірі серії WTA в Монреалі з призовим фондом 1,34 млн. доларів українка Ольга Савчук уже в стартовому колі поступилася Флавії Пенетті з Італії (15–й номер посіву), хоча легко взяла перший сет і була дуже близькою до успіху в другому — 6:1, 5:7, 3:6. Натомість Савчук пройшла до наступного раунду в парному розряді, перемігши разом з угоркою Цинк канадський дует Глорія/Тетро — 4:6, 6:3, 11:9.

На іншому турнірі, в Стокгольмі, наш дует Коритцева/Перебийніс (3) розгубив перевагу в матчі першого кола проти Еракович/Гергес (Нова Зеландія/Німеччина) — 6:1, 6:7, 6:10. Учора ввечері Марія Коритцева грала поєдинок другого раунду одиночного розрядку проти полячки Агнешки Радванської (1).

Шахи

На жіночому турнірі «Кубок Північного Уралу» в Краснотур’їнську (Росія) наша співвітчизниця Ганна Ушеніна в третьому турі білими фігурами зіграла внічию з лідеркою, болгаркою Антуанетою Стефановою. Відтак Ушеніна має 2,5 очка, у Стефанової — на півбала більше.