НОВИНИ ПЛЮС

30.07.2008

Президент пішов у відпустку...

Увечері 28 липня Президент відбув до Автономної Республіки Крим, де проведе частину щорічної відпустки. Як повідомляє прес–служба глави держави, перебуваючи у Криму, Віктор Ющенко перериватиме відпустку, щоб провести низку робочих поїздок та зустрічей. Зокрема, вчора відбулася його зустріч із президентом Вірменії Сержем Саргсяном, який перебуває в Україні з неофіційним візитом і візьме участь у святкуванні ювілею вірменської святині — Сурб–Хач. Глави держав поспілкувалися у форматі віч–на–віч і обговорили питання двостороннього співробітництва, насамперед активізації торговельно–економічної співпраці. Також на зустрічі президентів ішлося про реалізацію проекту Керч—Поті—Батумі.

...а перед тим знову побував у Генпрокуратурі

Віктор Ющенко в понеділок увечері знову давав свідчення у кримінальній справі про своє отруєння в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури. Перед допитом, який тривав півтори години, Президент закликав усіх фігурантів цієї справи співпрацювати зі слідством. «Коли за 3,5 року слідство не може дочекатися народного депутата (Давида Жванію), щоб він дав свідчення, або коли він приходить, а через три хвилини вилітає звідси кудись, то це та постановка питання, до якої виникає багато підозр», — сказав Ющенко, додавши, що в цій справі всі, у тому числі і Жванія, користуються рівними правами.

«Тому не ображайтеся, коли це торкається журналістів. Давайте, ми будемо звикати, що до суду, до правоохоронних органів у нас рівно ставляться і Президент, і журналіст, і народний депутат. Тому що ми живемо у демократичній країні», — наголосив глава держави. Нагадаємо, раніше у справі про отруєння Ющенка як свідка допитували журналіста інтернет–видання «Українська правда» Сергія Лещенка.

Івченко прикупив банк

Родина колишнього голови НАК «Нафтогаз України» Олексія Івченка викупила у директора московської філії «Нафтогазу» Валерія Роздорожного більше 50 відсотків його акцій в «Єврогазбанку». Як повідомляє «Коммерсант–Украіна» з посиланням на фінансовий звіт банку за II квартал 2008 року, оприлюднений в «Урядовому кур’єрі», станом на 1 липня Івченко володів безпосередньо 16,4685% акцій ВАТ «Єврогазбанк», опосередковано (через дружину та двох доньок) — 34,4255%. Таким чином родина Івченків одержала контроль над 50,9% «Єврогазбанку», який спеціалізується на обслуговуванні компаній газового ринку.