Як дитину ви назвете...

30.07.2008

Яких тільки імен не вигадують своїм новонародженим дітям батьки, прагнучи вирізнитися «оригінальністю». Особливо цим грішать зірки шоу­бізнесу. Яблуко (англійською — Еппл) — донька Гвінет Пелтроу і Кріса Мартіна, Честь (Онор) — спадкоємиця Джессіки Альби, Пілот Інспектор — син Джейсона Лі, Банджо — нащадок Рейчел Гріффітс... Беручи приклад із кумирів, дедалі частіше витребенюються й «звичайні» люди. І мало хто думає про те, що дитині колись буде несолодко жити з таким іменем.

Хоча, як довела маленька мешканка Нової Зеландії, мучитися й терпіти кпини однолітків зовсім не обов’язково. Дев’ятирічна дівчинка створила прецедент, подавши до суду позов із проханням змінити її ім’я. І суддя негайно його задовольнив, ще й поспівчував сердешній. Ще б не поспівчувати: батьки назвали дівчинку Талула Танцює Хулу з Гаваїв (Talula Does The Hula From Hawaii).

Як повідомив адвокат позивачки, дівчинка так соромилася свого імені, що ніколи не зізнавалася, як її звати насправді, представляючись просто як Ка. Суддя був дуже обурений тим, що батьки змусили доньку терпіти таке приниження. І ухвалив вердикт: «Неправильне ім’я робить із дитини ідіота і, без сумнівів, створює їй труднощі в соціалізації». Тому Талулі дозволили змінити ім’я (нове з міркувань приватності не повідомляється). А заодно суд оприлюднив перелік імен, якими відтепер у Новій Зеландії заборонено називати дітей. Зокрема, в цьому списку є ймення Фіш енд Чіпс (назва популярної страви — риби з картоплеюфрі) та Секс Фрут (сексуальний фрукт). А когось уже встигли так назвати...