«Великі» листи для всіх Бігів

30.07.2008
«Великі» листи для всіх Бігів

Сара Джессіка Паркер.

Фільм «Секс і місто» зробив неабиякий внесок у сучасне книговидавництво. Йдеться не про книжку Кендес Бушнелл, за якою й був відзнятий спершу популярний серіал, а згодом — повнометражне кіно. У даному випадку зв’язок зворотний: спершу у фільмі згадали про книжку, а вже потім вона виходить у реальному житті.

Завтра у продаж надійде збірка «Любовні листи великих людей», видана британським видавничим домом Macmillan. Томик, у якому зібрані листи видатних історичних постатей, читає на ніч своєму майбутньому чоловікові містеру Бігу (в українському варіанті — Супермену) головна героїня «Сексу й міста» Керрі Бредшоу. А згодом, після великої сварки з коханою, Бігові вдається повернути Керрі саме завдяки цій книжці: чоловік переписує листи великих, надсилаючи їх героїні Сари Джессіки Паркер­ електронною поштою. Але, як з’ясувалося, хоч листи й реальні, такої збірки насправді ніколи не існувало!

Зате від завтра кожен закоханий у свою Керрі містер Біг зможе повторити подвиг кіношного героя, придбавши книжку, до якої увійшли листи Плінія, Генріха VIII, Моцарта, Наполеона та багатьох інших видатних людей.

Можливо, скористається цим зібранням і чоловік Сари Паркер, 46річний Метью Бродерік. Адже, як натякають західні таблоїди, він неабияк «проштрафився» перед 43річною дружиною, закрутивши роман із на двадцять років молодшою кралею. Тепер 11річний шлюб зіркової пари тріщить по швах...