ХРОНІКА

30.07.2008

Теніс

На турнірі серії WTA в Стокгольмі позавчора, в перший день змагань, зачохлили ракетки дві представниці України. Тетяна Перебийніс поступилася чешці Івері Бенешовій — 2:6, 2:6, а Катерина Бондаренко, сіяна під сьомим номером, — Камілі Пін із Франції — 4:6, 6:7. Учора остання українка на «Нордік лайт оупен», Марія Коритцева, зустрічалася з російською тенісисткою Катериною Макаровою й перемогла — 6:3 , 6:4.

Бокс

Переговори щодо організації поєдинку почесного чемпіона світу WBC в суперважкій вазі Віталія Кличка й чинного чемпіона WBC Семюела Пітера близькі до завершення. «Напевно нині можу сказати тільки те, що поєдинок відбудеться у жовтні», — цитує українського боксера сайт Allboxing.ru. Місце проведення бою ще не відоме — сторони розглядають кілька пропозицій із Європи й Америки, і навіть варіант проведення матчу на батьківщині Пітера в Нігерії. Щойно контракт на бій підпишуть, Віталій перейде в інтенсивний режим підготовки з двома тренуваннями щодня.

* * *

На прес–конференції у Львові місцевий боксер–професіонал Андрій Котельник, який представляє німецький клуб «Юніверсум бокс промоушен», повідомив, що його бій на захист титула чемпіона світу WBA у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг) відбудеться у львівському Палаці спорту «Україна» 13 вересня. Суперником Андрія буде маловідомий японець Норіо Кімура. Як інформує сайт Ukrbox.com.ua, у разі перемоги над Кімурою львів’янин уже запланував захист чемпіонського титулу в поєдинку з першим номером рейтингу WBA аргентинцем Рене Майданою.

Футбол

Товариський матч. Бразилія (олімпійська збірна) — Сінгапур — 3:0 (Дієго, Роналдіньйо, Жо).

Шахи

У російському місті Краснотур’їнськ триває жіночий міжнародний турнір «Кубок Північного Уралу» за участю восьми шахісток. У першому турі наша співвітчизниця Ганна Ушеніна зіграла чорними фігурами внічию з росіянкою Наталією Погоніною, а в другому — так само чорними перемогла нашу колишню співвітчизницю Ганну Музичук, яка нині виступає під прапором Словенії. Після двох турів лідирувала болгарка Стефанова з двома очками, в Ушеніної, китаянки Сю й француженки Себаг — по півтора очка.