ФУТБОЛ

30.07.2008

Полтавський Кравченко — в «Динамо». Але згодом?

Київське «Динамо» підписало контракт із півзахисником «Ворскли» Сергієм Кравченком, який навесні вже «засвітився» у збірній України. Угода розрахована на п’ять років. Утім не виключено, що в першому колі Кравченко за віце–чемпіонів країни не зіграє. За попередньою домовленістю, Сергій стане повноцінним динамівцем лише взимку — з 28 січня 2009 року. Проте керівництво «Динамо» не втрачає надії отримати 25–річного гравця вже тепер; для цього найближчим часом відбудуться переговори на рівні президентів клубів. Інакше Кравченко дограє першу частину чемпіонату в Полтаві й переїде до столиці на правах вільного агента.

«Металіст» підписав «алжирського Баджо»

Новобранцем харківського «Металіста» став 24–річний півзахисник збірної Алжиру Лазар Хадж Айсса. За інформацією алжирських ЗМІ, впродовж трьох років, згідно з контрактом, Айсса може заробити у Харкові 1,5 млн. євро (по 400 тисяч за перші два сезони і 700 — за третій). Гравець має прізвисько Баджо, бо нагадує знаменитого італійського хавбека і зачіскою, і стилем гри. У складі клубу «ЕС Сетіф» Айсса вигравав дві останні Ліги чемпіонів арабських країн; у 2007 році його визнали найкращим гравцем цього турніру (не плутати зі змаганням вищого рівня — африканською Лігою чемпіонів). За збірну Алжиру Айсса провів чотири матчі.

У Вороніна з’явився ще один конкурент

Капітан збірної Ірландії Роббі Кін перейшов із «Тоттенхема» до «Ліверпуля», підписавши з «мерсисайдцями» контракт на чотири сезони. За даними англійських ЗМІ, сума трансферу 28–річного форварда становить близько 18 млн. фунтів стерлінгів.

У «Челсі» залишаться і Шева, і Дрогба, і Лемпард?

Виконавчий директор «Челсі» Пітер Кеньон висловив упевненість у тому, що півзахисник Френк Лемпард, а також нападники Андрій Шевченко та Дідьє Дрогба залишаться у складі «синіх». При цьому переговори щодо подовження контракту Лемпарда ще тривають.

Водночас «аристократи» близькі до купівлі форварда збірної Бразилії й мадридського «Реалу» Робіньйо. За повідомленням газети «Сандей телеграф», футболіст уже узгодив умови особистого контракту з лондонським клубом. «Реалу» пропонують за Робіньйо 31,5 млн. фунтів стерлінгів. Якщо ця сума не влаштує чемпіонів Іспанії, то, за даними газети, «Челсі» буде готовий розлучитися з 35 мільйонами (рекордна для Британії сума).

Відступні для Гранта

Ізраїльський тренер Аврам Грант, який був звільнений із «Челсі» зі скандалом — без належної значної компенсації — й мав намір вимагати відступні через суд, таки знайшов компроміс із власником «синіх» Романом Абрамовичем. Як повідомляє газета «Спорт–Експрес», за дострокову відставку Грант отримає 3,5 млн. фунтів стерлінгів і не доводитиме справу до судових інстанцій.