ОЛІМПІЙСЬКА МОЗАЇКА

26.07.2008

Луганськ обирає спорт замість шкідливих звичок

Луганське відділення НОК України приємно здивувало місто пропагандою спорту. Величезні щити, на яких ще недавно рекламували тютюнові та алкогольні вироби, зараз обклеєні портретами українських спортсменів. Таким чином у місті підтримують збірну України, піднімають рівень обізнаності населення на спорті, популяризують здоровий спосіб життя й спорт у цілому. Організатори цієї акції, зокрема, звертають увагу, що Луганщина виховала аж 12 олімпійських чемпіонів. Однією з частин кампанії стала спортивно–інформаційна програма «Знай наших» на місцевому телебаченні. Крім того, в Луганську планують створити власну «алею зірок».

Зірки естради зберуть гроші для спортшколи

Посперечатися, хто краще підтримуватиме олімпійців у Пекіні, зірки української естради й спортивної журналістики вирішили на футболь­ному полі. Матч за звання «Найкращої команди підтримки олімпійців» має благодійну мету — зібрати кошти для київської обласної школи вищої спортивної майстерності №2, де навча­лися такі стовпи спорту, як чемпіон світу зі стрибків у висоту Юрій Кримаренко, срібна призерка чемпіонату світу Людмила Блонська, чемпіонка світу зі штовхання ядра Вікторія Павлиш та чимало інших відомих атлетів. Зараз ШВСМ №2 перебуває в жалюгідному стані. Усі кошти, зібрані на матчі та концерті зірок, підуть на допомогу школі — на заміну застарілого спортивного обладнання та ремонт приміщень. У складі команди естрадних виконавців зіграють Віктор Павлік, Сашко Положинський, Фоззі, Фагот та інші.

Повітря в Пекіні терпиме, але...

Китайські чиновники заспокоюють олімпійців щодо «якості» пекінського повітря, про забрудненість якого нарікає світова громадськість. Урядовці визнають, що повітря у Пекіні відрізняється від повітря в інших великих містах не в кращий бік, але запевняють, що спортсменам та туристам ніщо не загрожує. При цьому китайці все ж радять атлетам проводити профілактику дихальної системи: спортсменам не рекомендується перебувати в людних місцях, натомість бажано їсти багато овочів та фруктів.

Аби знизити вміст пилу та важких частинок у повітрі, в Пекіні закрили низку підприємств, що забруднювали навколишнє середовище.

Безкоштовне кіно на тлі Олімпіади

На вулицях Пекіна під час проведення Олімпіади розмістять близько 300 мобільних кінопроекторів. Можливість переглянути фільми безкоштовно матиме кожен охочий, причому не тільки на вулиці, а й у деяких кінотеатрах. Представники міністерства культури ще не визначилися з програмою показу, але повідомили, що це буде як китайський, так і зарубіжний кінематограф.