НОВИНИ ПЛЮС

24.07.2008

Справа про отруєння Ющенка

Позавчора Президент Віктор Ющенко перебував у Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури впродовж чотирьох годин. Нагадаємо, він давав свідчення у справі про своє отруєння.

У свою чергу народний депутат від «НУНС» Давид Жванія, запрошений на допит у цій самій справі як свідок, залишив учора приміщення ГСУ приблизно через 10 хвилин після того, як зайшов туди. Жванія пішов із допиту у зв’язку з тим, що, на його думку, слідчі почали на камеру ставити запитання, які вже багато разів з’ясовували під час попередніх допитів, — анкетні дані тощо. Жванія охарактеризував допит як «черговий акт знущання» над собою, а формат цього допиту — як «формат шизофренії».

Поворот у справі Гонгадзе?

Колишній офіцер Управління державної охорони Микола Мельниченко володіє інформацією про те, що спецслужбам США відоме місцеперебування генерала МВС Олексія Пукача, якого розшукують українські правоохоронні органи у зв’язку з убивством журналіста Георгія Гонгадзе. Про це Мельниченко — винуватець «касетного скандалу» — заявив учора на прес–конференції в УНІАН, не конкретизувавши більше нічого з цього питання.